ترک پاشنه پا را با این درمان های خانگی نابود کنید

به گزارش تایمر سرگرمی، ترک پاشنه و کف پا در فصل پاییز و زمستان بیشتر بروز می نماید و تنها دلیلش هم خشکی هوا است که با روش های خانگی می توان آن را درمان کرد.

ترک پاشنه پا را با این درمان های خانگی نابود کنید

به گزارش خبرنگار شایع ترین علت ترک پاشنه پا، خشکی پوست است. کسانی که به طور عمومی خشکی پوست دارند، مستعد این هستند که دچار ترک کف پا، به خصوص ترک پاشنه پا هم شوند. ترک پا یکی از مسائل رایج در بین افراد مختلف فارغ از جنسیت و سن است. اگر مراقبت های لازم برای درمان ترک پا انجام نگردد، با بالا رفتن سن شرایط آن وخیم تر خواهد شد؛ البته با توجه به آنچه گزارش شده است، ترک پاشنه پا در خانم ها بیشتر از آقایان دیده می گردد که یکی از دلایل اصلی آن تفاوت های هورمونی بین زن ها و مردهاست.

عواملی مانند: اضافه وزن، شرایط شغلی و... باعث به وجود آمدن ترک های کف پا می شوند. افرادی که مشکل اضافه وزن دارند به دلیل فشاری که روی پوست کف پا تحمیل می گردد پاشنه پای شان مستعد به وجود آمدن ترک های عمیق می گردد. به علاوه شغل هایی وجود دارند که باعث خشکی پوست کف پا می شوند مانند شغل هایی که به طریقی پوست کف پا در معرض رطوبت (پا به طور مکرر در معرض خیس شدن و خشک شدن قرار می گیرد) یا مواد شوینده قرار می گیرد همچون مربیان شنا یا افرادی که در کارخانه های قالیشویی کار می نمایند.

راه چاره های طلایی برای برطرف لکه های پوستی بارداری/ خوردنی شگفت انگیز با خاصیت ضدسرطانی

اولین روش برطرف ترک پا استفاده از کرم های نرم نماینده است. این کرم ها که می تواند از پماد های دارای ویتامین تا کرم مخصوص ترک پا را شامل گردد، دارای موادی هستند که موجب رطوبت رسانی، نرم شدن و لایه برداری سلول های مرده می شوند. سالیسیلیک اسید، آلفا هیدروکسی اسید و ساکارید ها از جمله ترکیبات مفید برای درمان ترک پا به شمار می فرایند. بهتر است برای درمان ترک پاشنه پا این کرم ها را در صبح به پا های خود بمالید تا قبل از راه رفتن و آغاز فعالیت های روز، خاصیت ارتجاعی پوست پا را بیشتر کند. آب رسانی و رطوبت دهی به پا را دو تا سه بار در روز تکرار کنید و نوعی کفش و دمپایی را بپوشید که از پاشنه پایتان محافظت کند.

تشت یا کاسه ای کوچک پر از آب کنید، کمی صابون درون آن بریزید و برای مدت 20 دقیقه پا های خود را درون آب قرار دهید. بعد از این مدت زمان، به آرامی پای خود را خشک کنید. سپس از کرم نرم نماینده پا بهره ببرید. اگر از محلول روغنی یا کرم های چرب استفاده می کنید، بعد از مالیدن آن، ترجیحاً جوراب نخی بپوشید تا چربی آن به اطراف پخش نگردد. این نکته را در نظر داشته باشید تا در زمانی که در حال خشک کردن پا هستید، با استفاده از اسکراب آن را لایه برداری نکنید. همچنین می توانید درون تشت کوچک سرکه بریزید و پا را در آن غوطه ور کنید.

سنگ پا وسیله ای است که از گذشته تا همین امروز مورد استفاده قرار می گیرد، اما درمورد تاثیر سنگ پا در درمان ترک پاشنه پا باید گفت این ترک ها بیشتر در افرادی به وجود می آید که پوست کف پای شان ضخیم شده باشد. سنگ پا تا حدودی می تواند در این زمینه موثر باشد، اما بازهم احتیاج به یادآوری است که بهترین و موثرترین روش استفاده از کرم های نام برده شده است. برای لایه برداری پوست از سوهان مخصوص پاشنه پا، سنگ پا با دستگاه های مخصوصی که امروزه هواداران زیادی پیدا نموده اند، بهره ببرید. بعد از لایه برداری پا، به پوستتان آب برسانید. می توانید راه چاره تشت آب را بعد از لایه برداری هم انجام دهید. پا را با مالیدن اسکراب ماساژ دهید تا سلول های مرده از سطح پوست شما جدا شوند و قسمت های ضخیم و زبر شده پوست از بین بفرایند.

سرطان را با این خوراکی ها به زانو درآورید

یکی از روش های درمان خانگی برای ترک پا عسل است. عسل دارای خصوصیات ضدمیکروبی و آنتی باکتریال است و می تواند زخم های روی پوست را درمان و پوست را آب رسانی کند. می توانید بعد از آنکه پای خود را از درون آب بیرون آوردید، کمی عسل به پاشنه پا بمالید و یا در طول شب از کمی عسل بهره ببرید. قطعاً برای اینکه شیره و چسبناکی عسل به اطراف برخورد نکند، باید از جوراب ضخیم بهره ببرید.

دو سوم یک تشت را از آب گرم پر کنید و سه قاشق غذاخوری جوش شیرین به آن بیفزایید. آن را هم بزنید تا جوش شیرین به خوبی حل گردد. برای 10-15 دقیقه پای خود را درون این محلول قرار دهید و سپس بعد از بیرون آوردن پا، آن را با استفاده از سوهان پا اسکراب کنید. سپس پا را با آب تمیز بشویید.

آنفلوانزا را با روش های سنتی درمان کنید

این روغن همواره برای درمان پوشت خشک پیشنهاد می گردد، چون باعث می گردد پوست بتواند رطوبت خود را بیشتر حفظ کند. بعد از آنکه پا را از آب خارج کردید، از روغن نارگیل بهره ببرید. روغن نارگیل دارای خواص ضد التهابی و ضد میکروبی است و اگر شرایط ترک پا به حدی رسیده که ممکن است دچار زخم، خونریزی یا عفونت گردد، روغن نارگیل برای پیشگیری و درمان یاری نماینده خواهد بود.

یک عدد لیمو ترش بزرگ را بردارید و آن را به دو نیم تقسیم کنید. آب آن را درون ظرفی خالی کنید، ولی اجازه دهید کمی آب هم درون پوست لیمو باقی بماند. حالا هر کدام از دو برش را روی هر کدام از پاشنه ها بگذارید به صورتی که پاشنه درون برش لیمو قرار بگیرد. روی آن جوراب بپوشید و سی دقیقه صبر کنید. به دلیل اینکه راه رفتن در این حالت کمی سخت است، بهتر است نشسته در انتظار باشید. اسید موجود در لیموترش سلول های مرده پوست را جدا می نماید و موجب نرمی سطح پوست می گردد. همچنین می توانید ترکیبی از وازلین و چند قطره از لیموی تازه را روی پاشنه پا بمالید تا به خوبی جذب گردد. این مواد را از شب تا صبح روی پوست خود نگهدارید و صبح آب بکشید. می توانید روی آن جوراب پشمی بپوشید تا با گرم شدن پا، تأثیر مواد بیشتر گردد.

روغن زیتون و بعضی دیگر از روغن های گیاهی مانند روغن بادام می تواند به رطوبت رسانی بیشتر پوست یاری نمایند. بعد از آنکه پای خود را شسته اید و کاملاً خشک کردید، چند قطره از روغن زیتون را روی قسمت های ترک دار ماساژ دهید. جوراب ضخیم بپوشید و شب تا صبح صبر کنید. صبح که از خواب بیدار شدید، پا های خود را بشویید.

روغن پارافین، موجب نرمی و مرطوب شدن پاشنه پا می گردد. کمی روغن پارافین را با روغن نارگیل مخلوط کنید و آن را حرارت دهید تا ذوب گردد. صبر کنید تا دمای روغن پایین بیاید و سپس آن را به ترک کف پا بمالید. برای اینکه بهترین نتیجه را بگیرید قبل از رفتن به تخت خواب از این ترکیب بهره ببرید و سپس جوراب بپوشید.

پوست کف پا را با دست نکنید!

پوسته پوسته شدن کف پا یکی از مسائلی است که درراستای خشکی پا به وجود می آید. البته استفاده از کرم های نرم نماینده بروز این پوسته ها را کاهش می دهد؛ با این حال گاهی اوقات این پوست ها طوری قرار گرفته اند که ممکن است برخوردشان با سطح باعث ایجاد درد گردد. در این مواقع توصیه می گردد با وسیله ای مثل قیچی های کوچک استریل شده پوسته اضافه را بردارند. با دست این پوسته ها را نکنید احتمال اینکه به پوست بیشتر آسیب وارد گردد زیاد است.

استفاده از دمپایی های روفرشی

علاوه بر کرم، به افرادی که مشکل ترک پاشنه پا داشته باشند توصیه می گردد از دمپایی یا صندل های رو فرش استفاده نمایند. البته توصیه می گردد از صندل ها یا روفرشی هایی که پرز (الیاف و خزدار نباشند) دارند، استفاده نگردد. صندل هایی که خزدار هستند پیشنهاد خوبی برای این دسته از افراد نیستند. توصیه بعدی این است با پای برهنه در محل هایی که گرد و خاک وجود دارد حضور پیدا ننمایند. همان طور که گفته شد ترک های پا محل ورود انواع و اقسام مواد از محیط هستند که هم باعث تشدید ترک پا و هم خارش و التهاب و درد در این ناحیه می شوند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 28 دی 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: funtimer.ir شناسه مطلب: 568

به "ترک پاشنه پا را با این درمان های خانگی نابود کنید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ترک پاشنه پا را با این درمان های خانگی نابود کنید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید