اگر احساس سرما می کنید حتما این خوراکی ها را بخورید
به گزارش تایمر سرگرمی، افرادی که مزاج سرد دارند در زمستان بیشتر احساس سرما می نمایند که با داشتن تغذیه مناسب قابل کنترل است.
به گزارش بهداشت نیوز، در تقسیم بندی طب قدیم دو مزاج سودا و بلغم جزو مزاج های سردی بود. افراد با این مزاج ها در فصل های پاییز و زمستان دچار مسائل بیشتری می شدند و به همین علت رعایت توصیه های غذایی برایشان اهمیت بیشتری داشت. در ادامه به آن چه این افراد باید بخورند و آن چه باید از خوردن آن اجتناب نمایند، می پردازیم:
گوشت گوسفند و شتر مصرف کنید
افراد سرمایی باید در مصرف گوشت دقت نمایند، زیرا برخی مواد پروتئینی دارای طبیعت سرد هستند. به عنوان مثال گوشت دارای طبیعت سرد است در حالی که گوشت گوسفند و شتر طبیعتی گرم دارد. گوشت مرغ هم دارای طبیعتی سرد است و مصرف آن باید محدود و همراه با مواد غذایی گرم باشد.
لبنیات را همراه با مصلح آن میل کنید
لبنیات از جمله شیر، ماست، پنیر، دوغ و کشک دارای طبیعت سرد هستند و برای افراد سرد مزاج مفید نیست، اما از آن جایی که نمی توان مصرف آن را کنار گذاشت بهتر است با مصلح آن مانند نعناع، زیره، فلفل و کاکوتی مصرف گردد.
از خوردن میوه های فصل و سبزیجات غافل نشوید
در این فصل میوه های دارای ویتامین سی یافت می گردد که برای مقابله با سرمای بدن مناسب است. میوه های این فصل به جز میوه های ترش برای این افراد مناسب است و بیشتر خوردن انار، سیب، نارنگی و پرتقال شیرین توصیه می گردد.
پیاز خام
مصرف پیاز خام موجب دفع اخلاط سودا از بدن می گردد.
هویج
هویج یا سوپ هویج یک خوراکی مفید و گرم نماینده بدن برای فصل زمستان است.
چغندر
چغندر را به سالاد یا سوپ خود اضافه کنید تا احساس سرمای کمتری داشته باشید.
چای بنوشید
نوشیدن چای کمرنگ در فصل سرد همراه با زنجبیل، هل، دارچین، میخک و زعفران گزینه مناسبی برای سرد مزاج هاست.
دمنوش، آب جوش و عسل را نباید فراموش کنید
دمنوش های آویشن، رزماری، زنجبیل، دارچین، بادرنجبویه، گل گاوزبان و سرخارگل که طبیعتی گرم دارد، با احساس سرمای بدن مقابله و انرژی و حرارت لازم آن را تامین می نماید. بعلاوه نوشیدن یک لیوان آب جوش همراه با عسل سبب می گردد احساس سرما و بی حالی شما رفع گردد.
زردچوبه
زردچوبه سرشار از آنتی اکسیدان است و باعث افزایش دمای بدن می گردد.
کندر
مصرف کندر هنگام صبح می تواند گرمای مطبوعی برای بدن فراهم کند.
فلفل
غذا های تند به حفظ گرمای بدن یاری می نماید و مقدار صفرا را افزایش می دهد.
خوراکی های مضر برای سرمایی ها
مصرف کاهو، خیار، گوجه فرنگی، برنج، آب غوره، آب لیمو، انواع ترشی، غذا های سنگین، بادمجان و غذا های شور برای افراد سرمایی مضر است.
منبع: فرارو