2 روش طرز تهیه آش بلغور گندم؛ با گوشت و بدون گوشت

به گزارش تایمر سرگرمی، آش بلغور گندم یکی از غذاهای خوشمزه و مقوی می باشد. آش بلغور به دو صورت پخته می گردد. در یک روش از تهیه آن از گوشت استفاده می نمایند و در روش دیگر آن را بدون گوشت میپزند. در بخش های شمالی کشور بیشتر از روش دوم استفاده می نمایند و با نام آش بلغور شمالی شناخته می گردد. درحالی که نوع با گوشت آن به آش بلغور هندی معروف است.

2 روش طرز تهیه آش بلغور گندم؛ با گوشت و بدون گوشت

بلغور گندم یا گندم شکسته منبعی سرشار از مواد معدنی، فیبر، ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها است که استفاده از آن در آش، علاوه بر تاثیر بر مزه آش، به سلامتی قلب و دستگاه گوارش شما نیز یاری می نماید. در ادامه با طرز تهیه آش بلغور گندم در دو روش با گوشت و بدون گوشت آشنا می شویم.

آش بلغور گندم بدون گوشت

مواد لازم برای تهیه آش بلغور بدون گوشت:

  • بلغور گندم: 3 پیمانه
  • نخود: 1 پیمانه

سایر غذاهای ساده ای که با نخود درست می شوند را بشناسید.

  • لوبیا چیتی: 1
    [crp]
    پیمانه
  • عدس: 1 پیمانه
  • اسفناج: 1 کیلوگرم
  • پیاز: 1 عدد
  • روغن مایع: به مقدار لازم
  • نمک و فلفل: به مقدار لازم

دستور تهیه آش بلغور گندم بدون گوشت:

  • در مرحله اول پیش از آغاز آشپزی؛ بلغور گندم، لوبیا چیتی، عدس و نخود را در ظرف های جداگانه بریزید و بگذارید تا خیس بخورند. خیس خوردن حبوبات باعث می گردد که هم نفخ آن ها از بین برود و هم زودتر پخته شوند.
  • برای آغاز آشپزی یک قابلمه مناسب را تهیه کنید و بلغور گندم را به همراه 10 تا 12 پیمانه آب به آن اضافه کنید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید و به مدت دو ساعت به آن وقت دهید تا بلغور نرم گردد و لعاب بدهد.

در حین پخته شدن هر از گاهی آن را هم بزنید تا ته نگیرد.

  • نخود و لوبیا را از کاسه آب خارج کنید و آبکشی کنید و آن ها را در یک قابلمه بریزید و به آن 4 پیمانه آب اضافه کنید، و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا پخته شوند.
  • بعلاوه عدس را از کاسه خارج کنید و آبکشی کنید. سپس آن را در یک قابلمه جدا بریزید و به آن 3 پیمانه آب اضافه کنید و به مدت 1 ساعت بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم بگذارید تا نرم و پخته گردد.
  • بعد از گذشت یک ساعت از پخته شدن حبوبات و بلغور گندم، مقداری نمک به قابلمه آن ها اضافه کنید.
  • در مرحله بعد پیاز را پوست بگیرید و بشویید. سپس آن را به صورت نگینی خرد کنید و در تابه ای که در آن روغن ریخته و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار داده شده، تفت دهید.
  • در ادامه یک قابلمه را انتخاب کنید که نسبتا جادار باشد. سپس مقداری از پیاز داغ را به همراه بلغور گندم و حبوبات پخته شده را به قابلمه اضافه کنید.
  • اسفناج را پاک کنید و بشویید، سپس آن ها را بر روی تخته آشپزخانه خرد کنید و به قابلمه اضافه کنید. و خوب مواد را هم بزنید.

یکی از خورشت های خوشمزه ای که می توانید با اسفناج درست کنید، خورشت الو اسفناج است. پس اگر اسفناج هایتان زیاد آمد، آن ها را فریزر نکنید و تا تازه هستند این خورشت خوشمزه را امتحان کنید.

  • حرارت اجاق گاز را ملایم کنید و به مدت 45 دقیقه به آش اجازه دهید تا پخته گردد و جا بیفتد، اگر آب آش کم بود، می توانید مقداری آب جوش به آن اضافه کنید و آش را هم بزنید تا ته نگیرد.
  • بعد از اینکه آش بلغور گندم آماده شد، آن را در یک کاسه زیبا بریزید و به همراه پیاز داغ، نعناع داغ و سیر داغ تزیین کنید.

آش بلغور گندم با گوشت

مواد لازم برای تهیه آش بلغور گندم با گوشت:

  • بلغور گندم: 3 پیمانه
  • پیاز: 2 عدد
  • گوشت با استخوان: 500 گرم

اگر شما هم در انتخاب بین گوشت گاو و گوسفند مردد هستید، این مقاله را از دست ندهید.

  • گشنیز: 2 پیمانه
  • سیر: 3 حبه
  • ادویه ساییده شده: 2 قاشق غذا خوری
  • روغن مایع: به مقدار لازم
  • نمک، زردچوبه و فلفل: به مقدار لازم

دستور تهیه آش بلغور گندم با گوشت:

  • بلغور گندم را از شب قبل در یک کاسه آب بریزید و بگذارید تا خیس بخورد.
  • در مرحله اول بلغور گندم را به همراه 8 تا 10 پیمانه آب در یک قابلمه مناسب بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا به آرامی پخته و نرم گردد و مقداری لعاب دهد. در هنگام پخته شدن بلغور در قابلمه را نیمه باز بگذارید و هر از چند گاهی با یک ملاقه آن را هم بزنید تا ته نگیرد.
  • یکی از پیازها را پوست بگیرید و بشویید و به صورت خلالی خرد کنید. سپس پیاز خرد شده را به همراه گوشت در یک قابلمه بریزید و 6 پیمانه آب به آن اضافه کنید. و بر روی اجاق گاز با حرارت بالا قرار دهید تا آب به جوش بیاید. در این مرحله گوشت کف می نماید، کف سر آن را بگیرید. بعد از جوش آمدن، حرارت اجاق گاز را کم کنید.
  • به گوشت فرصت دهید تا پخته گردد و آب آن به مقدار زیادی تبخیر گردد. اگر گوشت شما پخته شده بود و آب درون قابلمه زیاد بود، آن را با یک ملاقه خارج کنید.
  • پیاز دیگر را پوست بگیرید و بشویید و به صورت نگینی خرد کنید. سپس سیر را نیز پوست بگیرید و بشویید و آن را له کنید. در ادامه یک تابه را که مقداری روغن مایع در آن ریخته اید را بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید. بعد از داغ شدن روغن پیاز را به آن اضافه کنید و تفت دهید. سپس به تابه سیر له شده به همراه زردچوبه و فلفل اضافه کنید و مقداری مواد را با یکدیگر تفت دهید.
  • بعد از اینکه کمی گوشت نیم پز شد، پیاز داغ را به آن اضافه کنید. بعلاوه ادویه ساییده شده که شامل تخم گشنیز، دارچین، هل، زیره و فلفل سیاه است را به همراه مقدار کمی نمک اضافه کنید.
  • بعد از اینکه گوشت پخته شد، استخوان آن را جدا کنید و گوشت را با یک گوشت کوب بکوبید تا ریش ریش گردد. در ادامه گوشت ریش ریش شده را به همراه آب گوشت به قابلمه بلغور گندم پخته شده اضافه کنید و خوب مواد را هم بزنید. و حرارت اجاق گاز را ملایم کنید و صبر کنید تا به جوش بیاید.
  • گشنیز را پاک کنید و بشویید و بر روی تخته آشپزخانه ساطوری کنید و به قابلمه اضافه کنید. حرارت گاز را کم کنید و به آش اجازه دهید به مدت 20 دقیقه به آرامی پخته گردد تا کاملا جا بیفتد.
  • در سرانجام کمی از آش را بچشید و مقدار نمک آن را تنظیم کنید و سپس آن را در یک کاسه بریزید و با نعناع داغ و پیاز داغ تزیین کنید.

البته نوع دیگری از این آش هم وجود دارد که از گوشت در آن استفاده نمی گردد ولی به جای آن از آب قلم یعنی همان عصاره گوشت استفاده می گردد. این غذا بیشتر به عنوان نذری به کار می رود. اگر تمایل داشتید این نوع از آش بلغور را هم امتحان کنید و یا در مواردی که دسترسی به گوشت مشکل بود، شما میتوانید با همان مواد اولیه ذکر شده برای پخت آش بلغور با گوشت و همان روش پخت و اضافه کردن عصاره گوشت به جای خود آن، این مدل از آش بلغور را هم امتحان کنید.

نکاتی در تهیه آش بلغور گندم:

  • گوشتی که در تهیه آش بلغور گندم استفاده می گردد باید از قلوه گاه یا دنده گوسفند باشد.
  • در صورت تمایل می توانید در سرانجامی پخته شدن آش بلغور گندم، مقداری آبلیمو تازه به آن اضافه کنید تا خوشمزه تر گردد.
  • دستور تهیه آش بلغور گندم که به آموزش آن پرداختیم برای 5 تا 7 نفر مناسب است. در صورت کم یا زیاد شدن افراد، نسبت مواد اولیه را تغییر دهید.

امیدواریم که بتوانید هر 3 مدل آش بلغور آموزش داده شده را در منزل و مناسبت های مختلف درست کنید و از طعم آن لذت ببرید.

منبع: اُکالا
انتشار: 18 دی 1400 بروزرسانی: 18 دی 1400 گردآورنده: funtimer.ir شناسه مطلب: 1895

به "2 روش طرز تهیه آش بلغور گندم؛ با گوشت و بدون گوشت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "2 روش طرز تهیه آش بلغور گندم؛ با گوشت و بدون گوشت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید