ماجرای جنجالی مرغ های 90 روزه
به گزارش تایمر سرگرمی، این روز ها بازار شایعات در خصوص گوشت مرغ داغ است. یک روز خبر واردات مرغ آلوده از بلاروس منتشر شد که سازمان دامپزشکی آن را تکذیب و اعلام نمود هیچ مجوزی برای واردات از بلاروس صادر نشده است.
به گزارش همشهری، اکنون هم خبری مبنی بر پرورش مرغ های بالای 2 کیلو و 200 گرم حاوی آنتی بیوتیک در گردش است. در این خبر آمده است که به علت گران شدن مرغ، بعضی مرغداران به جای 45 روز، مرغ ها را با آنتی بیوتیک تا 90 روز زنده نگه می دارند تا بتوانند با وزن و قیمت بالاتری بفروشند.
دروغ شاخدار!
دبیر کانون انجمن صنفی تولیدنمایندگان مرغ گوشتی ایران در واکنش به این خبر در مصاحبه با همشهری آنلاین گفت: به شدت این خبر را تکذیب می کنم و اصلا اینطور نیست و یک دروغ شاخدار است.
پرویز فروغی با بیان اینکه اصلا نمی گردد مرغ را 90 روز نگه داشت، اضافه نمود: تا الان چنین چیزی را ندیده و نشده ایم ضمن اینکه این کار اصلا توجیه مالی ندارد و اگر مرغداری بخواهد مرغ را اینقدر زنده نگه دارد دان مرغ از کجا می آورد؟! علاوه بر آن، اگر مرغداری مرغی را 90 روز نگه دارد وزن آن حدود 4 کیلو می گردد که دیگر به درد بازار نمی خورد!
فروغی در پاسخ به اینکه زمان استاندارد برای پرورش مرغ های گوشتی چند روز است؟ گفت: بین 45 تا 48 روز زمان پرورش مرغ است و خود سازمان دامپزشکی هم در نامه ای به تولیدنمایندگان مرغ ابلاغ نموده است که مرغ خود را تا 48 روز و نهایتا تا 50 روز به بازار عرضه نمایند.
دبیر کانون انجمن صنفی تولیدنمایندگان مرغ گوشتی ایران در خصوص وزن استاندارد مرغ هم اعلام کرد: زمان وزن گیری مرغ ها در نقاط مختلف کشور فرق دارد برای مثال در منطقه ها شمالی، مرغ ها زودتر به وزن قابل کشتار می رسند و در بعضی نقاط دیگر، کمی بیشتر طول می کشد ضمن اینکه فاکتور های مختلفی برای وزن گیری مرغ وجود دارد، اما زمان وزن گیری نهایتا تا 50 روز طول می کشد.
لاغری و چاقی مرغ ها ربطی به مصرف آنتی بیوتیک ندارد
در خصوص استفاده از آنتی بیوتیک در پرورش مرغ های بالای 2 کیلو هم نظر دبیر کانون انجمن صنفی تولیدنمایندگان مرغ گوشتی ایران را پرسیدیم. فروغی ضمن تکذیب شدید این موضوع گفت: من شدیدا این حرف ها را تکذیب می کنم و دادن آنتی بیوتیک ربطی به وزن و سن مرغ ندارد.
وی ادامه داد: مرغداران زمانی به مرغ خود آنتی بیوتیک می دهند که گله ای دچار بیماری میکروبی گردد و بعد با انجام آنتی بیوگرام و بر اساس نوع بیماری و با دٌز مخصوص برای گله خود آنتی بیوتیک لازم را تجویز می نمایند بنابراین این موضوع ربطی به وزن و سن مرغ ندارد و ممکن است مرغ با وزن و سن کم هم به علت بیماری احتیاج به آنتی بیوتیک داشته باشد.
دبیر کانون انجمن صنفی تولیدنمایندگان مرغ گوشتی ایران در خصوص اینکه وزن استاندارد برای مرغ چقدر است؟ گفت: به مرغ یک کیلو و 900 گرم تا 2 کیلو و 200 گرم مرغ سایز می گویند که با توجه به اینکه چربی کمتری دارد کیفیت بهتری دارد، اما در کشور ما چندان مورد پسند مردم نیست و مشتری کمی دارد.
فروغی ادامه داد: مردم ما مرغ های با وزن های بالای 2 کیلو و نیم را می پسندند.
بیشترین تخلفات مرغداران چیست؟
مدیرکل بازرسی و نظارت بر کالا های اساسی جهاد کشاورزی هم ضمن تکذیب خبر پرورش مرغ های بالای 2 کیلو و 200 حاوی آنتی بیوتیک در طول 90 روز به همشهری آنلاین گفت: اصلا چنین چیزی نبوده است و مرغ با سن 90 روزه نداریم.
مسعود امراللهی ادامه داد: ما مرغ های 52 و 55 روزه داشتیم که با مرغداران برخورد کردیم که آنهم علتش مسائل بهداشتی و مصرف آنتی بیوتیک نبوده است بلکه فقط به علت بحث احتکار و گرانفروشی با آن ها برخورد کردیم.
امراللهی در خصوص تخلفات مرغداران هم گفت: بیشتر تخلفات مرغداران احتکار و گرانفروشی و عرضه مرغ خارج از شبکه است که ما به طور منظم در حال رصد بازار هستیم و با متخلفان به شدت برخورد می کنیم کما اینکه تا به امروز رقمی در حدود 90 میلیارد تومان جریمه شده اند.
منبع: فرارو