لبنیات کم چرب مصرف کنیم یا لبنیات پرچرب؟

به گزارش تایمر سرگرمی، دهه 1980 میلادی دوران حمله به چربی ها و تثبیت رده بندی کم چربی و پرچربی در فراورده های غذایی از جمله لبنیات بود.

لبنیات کم چرب مصرف کنیم یا لبنیات پرچرب؟

امروزه کارشناسان تغذیه عمدتا موافقند وجود چربی در رژیم غذایی البته چربی های سالم مانند چربی های یافت شده روغن زیتون، مغز ها و دانه های خوراکی، آووکادو و ... سودمند است و می تواند به بدن شما در جذب مواد مغذی حیاتی یاری کند و در سلامتی کلی نقش داشته باشد.

اما آیا همین توصیه در خصوص فراورده های لبنی هم صادق است؟ آیا اکنون زمان آن فرا رسیده است که شیر کم چربی و سرشیر گرفته را کنار بگذاریم و شیر کامل و پنیر پرچربی را جایگزین آن ها کنیم؟ آیا شیر کامل بهتر از شیر کم چربی است؟

پاسخ بر اساس آخرین شواهد علمی منفی است.

نوع چربی مهم است

علت مهم اینکه برای توصیه نکردن عمومی به مصرف لبنیات پرچربی این است که بر خلاف چربی های تک اشباع شده و چنداشباع نشده که در روغن های سالم یافت می شوند، لبنیات عمدتا حاوی چربی های اشباع شده است که می توانند خطر بیماری قلبی را بالا ببرد.

البته این توصیه به معنای آن نیست که شما نمی توانید به طور گاهگاهی شیر کامل یا پنیر پرچربی بخورید، نکته مهم رعایت میانه روی است.

یک قاعده ساده این است که برای یک رژیم غذایی میانگین 2000 کالری میزان مصرف چربی های اشباع شده نباید بیش از 20 گرم باشد که در واقع قدرت انتخاب زیادی به شما می دهد، چرا یک فنجان شیر کامل دارای 4/5 گرم چربی اشباع شده است. البته این حد مجاز به معنای آن نیست که هر روز سه تا چهار لیوان شیر پرچربی بنوشید یا غذاهایتان را با کره و گوشت قرمز پر کنید.

شیوه بهتر ترکیب کردن گزینه های کم چربی و پرچربی است، مثلا خوردن یک لیوان شیر با چربی یک درصد یا بدون چربی در روز را با مصرف ماست پرچربی همراه کنید.

انجمن قلب آمریکا توصیه می نماید که میزان مصرف روزانه چربی اشباع شده برای بیماران قلبی به 5 تا 6 درصد و برای جمعیت عمومی به 7 تا 10 درصد کل کالری دریافتی روزانه کاهش داده گردد.

برای اینکه بتوانید این حد را رعایت کنید باید برچسب های تغذیه ای مواد غذایی را بخوانید و کوشش کنید در هر وعده غذایی که می خورید میزان چربی اشباع شده مصرفی تان بیش از 3 گرم نگردد. اگر سابقه بیماری قلبی-عروقی یا کلسترول بالا دارید باید این میزان را به 2 گرم در هر وعده غذایی کاهش دهید.

چه میزان لبنیات در روز باید مصرف کرد؟

شاید بپرسید که اصولا چه میزان لبنیات در روز باید مصرف کرد. کارشناسان اغلب مصرف روزانه لبنیات را توصیه می نمایند، چرا که منبع خوبی برای کلسیم در رژیم غذایی هستند. اما حتی در خصوص زنان که در معرض خطر پوکی استخوان هستند، مصرف یک تا سه وعده لبنیات در روز کافی است.

زنان بزرگسال به خصوص زنانی که در دوران پس از یائسگی هستند، باید بر مصرف پروتئین کافی هم متمرکز شوند که به حفظ توده عضلانی و استخوانی یاری می نماید. گزینه های پروتئین سالم شامل گوشت طیور، ماهی، مغز های خوراکی، حبوبات و حتی غلاتی باستانی مانند کینوآ به علاوه مصرف لبنیات در حد میانه است.

اما برترین کار این است که بر مصرف یک رژیم غذایی در مجموع سالم متمرکز شوید تا اینکه زیاد فکرتان را مشغول یک ماده مغذی مانند چربی اشباع شده کنید.

نکته مهم دیگر این است که بعضی اوقات افرادی که بر کاهش چربی مصرفی شان متمرکز می شوند، آغاز به مصرف بیشتر کربوهیدرات های تصفیه شده و قند به عنوان جایگزین می نمایند که خودشان برای سلامتی خطرناک هستند.

منبع: ایسنا

منبع: فرارو
انتشار: 25 اردیبهشت 1402 بروزرسانی: 25 اردیبهشت 1402 گردآورنده: funtimer.ir شناسه مطلب: 2219

به "لبنیات کم چرب مصرف کنیم یا لبنیات پرچرب؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "لبنیات کم چرب مصرف کنیم یا لبنیات پرچرب؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید