طرز تهیه خورشت بادمجان مجلسی خوشمزه با گوشت
به گزارش تایمر سرگرمی، برای تهیه خورشت بادمجان مجلسی از بادمجان، گوشت خورشتی و گوجه فرنگی به همراه ادویه استفاده می گردد. خورشت بادمجان با مسما بادمجان متفاوت است.
از وبسایت ویکی پدیا دیدن نمایید.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - خورشت بادمجان یا خورش بادمجان یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی است که هواداران زیادی دارد. معمولا برای تهیه خورشت بادمجان از گوشت گوسفند یا گوساله استفاده می گردد. چاشنی خورشت بادمجان متفاوت و سلیقه ای است و شما می توانید بنا به ذائقه خود از آبلیمو، ، غوره و یا گوجه سبز به عنوان طعم دهنده این خورشت بهره ببرید.
برای رنگ این غذا نیز معمولا از رب گوجه فرنگی استفاده می گردد؛ اما برخی افراد ترجیح می دهند از خود گوجه فرنگی، آب گوجه فرنگی و یا فقط زعفران استفاده نمایند.
همواره قبل از درست کردن هر نوع غذا با بادمجان، باید تلخی بادمجان را بگیرید. برای این کار دو راه وجود دارد؛
- راه اول: بادمجان ها را پوست گرفته، از وسط به دو قسمت تقسیم کنید یا به صورت دایره ای برش بزنید و داخل یک سبد بچینید؛ روی آن ها مقدار زیادی نمک ریخته و بین نیم ساعت تا یک ساعت صبر کنید تا زهر آن ها خارج گردد. سپس بادمجان ها را حسابی شسته و کنار بگذارید تا آب اضافی آن ها خشک گردد.
- راه دوم: بادمجان ها را شسته، پوست بگیرید و برش بزنید و داخل آب نمک قرار داده و بعد از نیم ساعت بشویید تا نمک اضافه آن ها خارج گردد. سپس مثل روش قبلی بادمجان ها را روی دستمال حوله ای یا داخل سبد قرار دهید تا خشک شوند.
خشک کردن بادمجان های شسته شده باعث می گردد موقع سرخ کردن، بادمجان ها روغن کمتری جذب نمایند. در ادامه اصولی ترین طرز تهیه خورشت بادمجان با گوشت و زعفران را بخوانید.
مواد لازم برای تهیه خورشت بادمجان با گوشت
گوشت خورشتی | 300 گرم |
بادمجان عظیم | 3 عدد |
پیاز متوسط | 1 عدد |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل | به میزان لازم |
زردچوبه و پودر دارچین | به میزان لازم |
زعفران دم نموده | 1 قاشق غذاخوری |
گوجه فرنگی | 2-3 عدد |
آبلیمو یا آبغوره | 1-2 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه خورشت بادمجان مجلسی و خوشمزه
- ابتدا با استفاده از یکی از دو روش بالا تلخی بادمجان ها را بگیرید و آن ها را سرخ نموده روی دستمال حوله ای قرار دهید تا روغن اضافه آن ها گرفته گردد. برای کم کردن چربی این غذا می توانید از نیز بهره ببرید.
- پیاز را رنده نموده و یا به صورت نگینی یا خلالی برش بزنید و در روغن داغ سرخ کنید. (برای آشنایی با طرز تهیه پیاز داغ مجلسی مطلب مرتبط در سایت خبرنگاران را بخوانید.)
- مقداری زردچوبه، فلفل قرمز یا فلفل سیاه روی پیازها بریزید و تفت دهید تا عطر فلفل و زردچوبه آزاد گردد.
- گوشت خورشتی را خرد نموده و با پیاز داغ و ادویه جات تفت دهید.
- می توانید در همین مرحله رب گوجه فرنگی را نیز به همراه گوشت و ادویه تفت دهید تا رنگ رب باز گردد.
- وقتی رنگ گوشت تغییر کرد، به مقدار لازم آب روی آن ها ریخته و حرارت را کم کنید و اجازه دهید گوشت حدود 2 ساعتی پخته گردد.
- به گوشت نیم پز شده نمک اضافه کنید و بادمجان های سرخ شده را روی گوشت ها بچپنید.
- 2 یا 3 عدد گوجه فرنگی را قاچ بزنید و روی بادمجان ها قرار دهید و درب قابلمه را ببندید تا خورش جا بیفتد.
- در صورت تمایل مقدار کمی آبلیمو یا آبغوره و یا دو قاشق غوره به خورشت بادمجان اضافه کنید.
- برای عطر بهتر و خوشمزه ترشدن خورشت بادمجان قبل از سرو، مقداری زعفران دم نموده و پودر دارچین به خورشت اضافه کنید.
نکته: نمک خورشت را همانطور که گفته شد قبل از اضافه کردن بادمجان ها اندازه کنید و از هم زدن خورشت بعد از اضافه کردن بادمجان ها خودداری کنید تا له نشوند.
سخنی با شما
برخی افراد به اشتباه خورشت بادمجان را با مسما بادمجان یکی می دانند، در صورتی که این دو غذا با یکدیگر متفاوت هستند و مسما بادمجان با مرغ تهیه می گردد. پیشنهاد می کنیم طرز تهیه کشک بادمجان خوشمزه و مجلسی را نیز در خبرنگاران بخوانید. شما چه فوت و فن های دیگری برای پخت خورش بادمجان مجلسی می شناسید؟ تجربه ها و دیدگاه های خود را با ما در میان بگذارید.
منبع: setare.com