دستور پخت زرشک پلو با مرغ مجلسی

به گزارش تایمر سرگرمی، خبرنگاران | سرویس آشپزی - زرشک پلو با مرغ غذای محبوبی است که پای ثابت بیشتر مهمانی ها و مجالس به شمار می رود. نه تنها به دلیل طعم بی نظیر آن، بلکه به دلیل سهولت تهیه آن در مقدار زیاد، در مهمانی ها می تواند گزینه بسیار مناسبی برای خانوم ها باشد و در عین حال که یک غذای مجلسی محسوب می شود و طعم لذیذی دارد، تهیه آن چندان پیچیده نیست و با رعایت چند نکته ساده می توان مثل یک آشپز حرفه ای زرشک پلو با مرغ مجلسی تهیه کرد. ما در این مطلب قصد داریم تمامی رموز لازم برای تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی را به شما آموزش دهیم. در ادامه با خواص بی نظیر زرشک نیز آشنا خواهیم شد.

دستور پخت زرشک پلو با مرغ مجلسی

مواد لازم جهت تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی

مرغ

4 تا 6 تکه

پیاز

1 عدد بزرگ

رب گوجه فرنگی

2 قاشق غذاخوری

زعفران

به میزان لازم

نمک و فلفل

به میزان لازم

برنج

4 پیمانه

زرشک

1 پیمانه

خلال پسته و بادام

به میزان لازم

شکر

1 قاشق غذاخوری

کره

25 گرم

سبزیجات (اختکمک)

به میزان لازم

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی

  • خورشت مرغ

  1. برای تهیه مرغ مجلسی بهتر است از تکه های سینه و ران مرغ استفاده کنید. ابتدا تکه های مرغ را به کمک قلم مو به زعفران آب زده آغشته کنید و روی سطح آن به طور کامل نمک بپاشید. اجازه دهید زعفران و نمک کمی به خورد مرغ برود. سپس تکه های مرغ زعفرانی را در روغن به خوبی تفت دهید تا زمانی که کاملا برشته شوند. در صورت تمایل می توانید از یک قالب کره 25 گرمی به همراه روغن سرخ کردنی برای تفت دادن تکه های مرغ استفاده کنید که در این صورت طعم بی نظیر کره به خورد گوشت مرغ ها برود.
  1. در این مرحله پیاز را به صورت حلقه ای برش بزنید و کمی تفت دهید سپس تکه های مرغ را روی آن قرار دهید و 2 تا 3 پیمانه آب روی آن بریزید.
  2. در ظرف دیگری رب گوجه فرنگی را به همراه نمک و فلفل تفت دهید و به آب مرغ اضافه کنید و اجازه دهید مرغ کاملا پخته شود و در نهایت 1 پیمانه آب یا سس گوجه باقی بماند. (در صورت تمایل به استفاده از سبزیجات مانند: هویج، فلفل دلمه ای، سیر، ساقه کرفس، سیب درختی، گوجه فرنگی را برش دهید و به همراه پیاز و مرغ سرخ شده در اطراف مرغ قرار دهید و پس از پخت کامل مرغ، سس گوجه فرنگی را به همراه عصاره سبزیجات پخته شده در کنار مرغ سرو نمایید.)
  1. در سرانجام پخت خورشت مرغ، کمی زعفران آب زده به سس اضافه کنید و به مدت 5 دقیقه پخت را ادامه دهید سپس حرارت را خاموش کنید تا عطر زعفران باقی بماند. در صورت تمایل می توانید پس از خاموش کردن به خورشت مرغ یک قاشق غذاخوری آب لیمو تازه اضافه نمایید. توجه داشته باشید که آب لیمو نباید بجوشد چرا که باعث خواهد شد خورشت طعم تلخی به خود بگیرد. همچنین شما می توانید با اضافه نمودن یک پیمانه آب پرتقال یا نارنج به خورشت در انتهای پخت خورشت مرغ پرتقالی تهیه نمایید.
  • زرشک پلو

  1. برنج را از چند ساعت قبل در آب و نمک خیس کنید. سپس آب برنج را عوض کنید و برنج را با میزان مناسبی آب و نمک روی حرارت قرار دهید. سپس آبکشی کنید. برنج را باید زمانی آبکشی کنید که وقتی برنج را میان انگشتان می فشارید مغز برنج کمی سفت باشد ولی اطراف آن کاملا نرم باشد.
  1. کف ظرف مورد نظر را روغن بریزید و ته دیگ مورد نظر را قرار دهید سپس برنج آبکش شده را روی آن بریزید، اطراف آن را جمع کنید و در نهایت یک لیوان آب و روغن روی آن بریزید. شعله را زیاد کنید تا بخار کند و در نهایت حرارت را پایین بیاورید و به مدت 30 تا 40 دقیقه دم کنید.
  1. در این فاصله زرشک را با آب سرد به مدت یک ربع خیس کنید . زرشک خیس خورده را بشویید و آبکش نمایید تا آب اضافه زرشک کاملاً از بین برود. سپس کره را به همراه یک قاشق روغن روی حرارت ملایم قرار دهید و پس از ذوب شدن کره، زرشک بدون آب را به روغن اضافه نمایید . (اگر روغن خیلی داغ باشد به محض ریختن زرشک داخل روغن می سوزد و جمع می شود .) زرشک را با حرارت کم به همراه شکر تفت دهید و پس از یکی و دو دقیقه 4 تا 5 قاشق غذا خوری زعفران آب شده به آن اضافه کنید . (اگر زرشک را شیرین تر دوست دارید میزان شکر را دو برابر کنید .) در صورت تمایل به استفاده از خلال پسته و بادام، می بایست خلال ها را در گلاب خیس کرده و پس از خارج کردن زرشک ها از تابه خلال ها را با کره و زعفران کمی تفت دهید تا عطر و طعم کره و زعفران را به خود بگیرند.

سرو زرشک پلو با مرغ مجلسی

برای سرو زرشک پلو می توانید از قالب های طرح دار سیلیکونی استفاده نمایید و پلو را به صورت قالبی با زرشک، خلال پسته و بادام و برنج زعفرانی تزیین و در کنار مرغ سرو نمایید.

راز و رمز های تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی

  • امروزه در بازار، برنج های خارجی بسکمک موجود است که هم به خاطر قیمت و هم این که پخت راحتی دارد بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع برنج ها موقع جوشیدن بسیار قد می کشد و شکل ظاهری زیبایی دارد ولی نه عطرش خوب است و نه طعم خوبی دارد، ولی برنج اصیل ایرانی این طور نیست و ممکن است موقع جوشیدن خیلی قد نکشد ولی عطر و طعم منحصر به فردی دارد. لذا توصیه می شود از برنج ایرانی برای تهیه این غذای محبوب استفاده کنید.
  • مرغ باید آبدار باشد، البته آب غلیظ شده. آب مرغ را باید در کاسه ای جدا از مرغ سرو کرد.
  • زرشک را هرگز با آب داغ یا گرم خیس نکنید چرا که رنگ زرشک را از بین می برد .
  • روغنی که برای سرخ کردن زرشک استفاده می کنید باید تازه باشد و البته کره برای این کار بهتر است.
  • در صورت استفاده از کره برای تفت دادن همیشه مقدار کمی روغن به آن اضافه نمایید تا دوغ کره نسوزد.
  • شکر را باید به زرشک در حال حرارت دیدن اضافه نمود زیرا هم باعث می شود زرشک ها روی برنج بچسبند، هم غذا طعم ترش و شیرین پیدا کند.
  • زرشک را باید روی حرارت ملایم تفت داد زیرا حرارت دیدن بیش از اندازه آن باعث خشک شدن زرشک می شود و هنگام خوردن به دندان ها می چسبد.
  • برای آنکه زعفران خوب رنگ بدهد، آن را در هاون سنگی یا چوبی آسیاب کنید نه در دستگاه آسیاب برقی زیرا با این کار عطر و بوی خود را از دست خواهد داد.
  • برخی خانم ها زعفران آب کرده را در ظرفی در بسته در یخچال نگهداری می کنند. که باعث می شود این ادویه عطر و طعم خود را از دست بدهد و برای اضافه نمودن به غذا مناسب نباشد.
  • برای زیباتر شدن این غذا، پس از سرو آن روی زرشک ها یک قاشق غذاخوری خلال پسته نیز بریزید. رنگ سبز آن در کنار قرمزی زرشک، ظاهر زیبایی به زرشک پلو خواهد داد.
  • در مراسم رسمی معمولاً پوست مرغ را نمی کنند ولی اگر می خواهید غذای سالمتری داشته باشید پوست مرغ را بکنید .
  • موقع چیدن تکه های مرغ در روغن ابتدا سینه ها را کف قابلمه چیده و ران ها را روی آن بچینید چرا که مدت زمان پخت ران کمتر است.
  • اگر می خواهید مرغ ها خوشمزه ترشوند، به تعداد هر مرغ کامل یک سیب درختی کوچک خرد شده، هویج یا کرفس اضافه کنید . البته سیب درختی مرغ را خوشمزه تر و گوشت آن را لطیف تر می کند .
  • این مرغ با توجه به اینکه از قبل سرخ شده موقع پخت کف نکرده و نیازی به کف دریافت آن وجود ندارد .
  • با تفت دادن رب، رب عطر و رنگ بهتری پیدا خواهد کرد .

از خواص بی نظیر زرشک چه می دانید؟

  • زرشک از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است.
  • قابض است .
  • تقویت کننده قلب و کبد است .
  • بواسیر خونی را درمان می کند .
  • خونریزی را برطرف می کند .
  • زرشک صفرا آور بوده و در درمان سنگ کیسه صفرا بسیار مؤثر است .
  • دم کرده زرشک را برای برطرف کردن ناراحتی های دهان غرغره کنید .
  • جویدن برگ زرشک، باعث محکم شدن لثه و دندان می شود .
  • در موقع آنژین و گلودرد، دم کرده برگ زرشک را غرغره کنید .
  • خانم هایی که بین دو عادت ماهیانه خونریزی دارند، باید برای برطرف کردن آن از ریشه و ساقه زرشک استفاده کنند . همچنین واریس را درمان می کند، برای معالجه بواسیر نافع است، برای برطرف کردن سوزش ادرار مفید است، فشار خون را پایین می آورد . و برای شستشوی چشم می توانید از جوشانده ریشه و ساقه زرشک استفاده کنید .
منبع: setare.com
انتشار: 5 تیر 1400 بروزرسانی: 5 تیر 1400 گردآورنده: funtimer.ir شناسه مطلب: 1652

به "دستور پخت زرشک پلو با مرغ مجلسی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دستور پخت زرشک پلو با مرغ مجلسی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید