طرز تهیه تارت الویه؛ آموزش مرحله به مرحله

به گزارش تایمر سرگرمی، تارت الویه یکی از خوشمزه ترین و محبوب ترین میان وعده ها و پیش غذاهای مهمانی است. ترکیب سیب زمینی نرم، سبزیجات تازه، کالباس و سس مایونز در خمیر تارت طلایی، بافتی لطیف و طعمی لذیذ به این غذا می بخشد. این تارت هم برای سرو در مهمانی ها مناسب است و هم می تواند یک وعده سبک و خوش طعم در منزل باشد. در ادامه، طرز تهیه تارت الویه با کالباس مرحله به مرحله و با تمامی نکات کاربردی آموزش داده شده است.

طرز تهیه تارت الویه؛ آموزش مرحله به مرحله

مواد لازم برای تارت الویه

  • سیب زمینی پخته شده 3 عدد
  • کالباس 200 گرم
  • کنسرو نخود فرنگی 1 عدد
  • خیارشور 100 گرم
  • فلفل دلمه ای بزرگ 1 عدد
  • هویج 1 عدد
  • سس مایونز به میزان لازم

مواد لازم برای خمیر تارت

  • آرد گندم 2 لیوان
  • کره 100 گرم
  • شیر 4 قاشق غذاخوری
  • روغن مایع 2 قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ 1 عدد
  • نمک، فلفل، آویشن، پودر سیر به میزان لازم

طرز تهیه تارت الویه

مرحله اول: خرد کردن مواد

کالباس، خیارشور و فلفل دلمه ای را به صورت نگینی خرد کنید تا میزان تکه ها یکسان باشد. این کار باعث می گردد بعد از پخت تارت، ظاهر آن زیبا و حرفه ای باشد. هویج را رنده نموده و کنار بگذارید تا آماده ترکیب با سیب زمینی و سایر مواد باشد. دقت کنید که میزان تکه ها نه خیلی ریز باشد که بافت از بین برود و نه خیلی درشت که ترکیب مواد یکنواخت نگردد.

مرحله دوم: آماده سازی سیب زمینی

سیب زمینی های پخته را با میزانی سس مایونز مخلوط کنید و حداقل 20 دقیقه در یخچال قرار دهید تا سس کاملا جذب سیب زمینی گردد. این کار باعث می گردد سیب زمینی لطیف و نرم گردد و بافت تارت نهایی یکدست و خوشمزه باقی بماند. استفاده از سس مایونز با کیفیت و تازه، طعم تارت را بسیار بهبود می بخشد.

مرحله سوم: ترکیب مواد الویه

بعد از آماده شدن سیب زمینی، تمامی مواد خرد شده شامل کالباس، خیارشور، فلفل دلمه ای و هویج را به سیب زمینی اضافه کنید. سپس به آرامی و با حرکات ملایم مخلوط کنید تا مواد کاملا یکنواخت شوند. دقت کنید که زیاد هم نزنید تا سیب زمینی له نگردد و بافت تارت حفظ گردد. این مرحله معین نماینده طعم و ظاهر تارت است و باعث می گردد ترکیب مواد خوش رنگ و اشتهابرانگیز باقی بماند.

مرحله چهارم: آماده سازی و استراحت خمیر تارت

آرد و کره را با انگشتان خود ورز دهید تا به حالت خرده بیسکویتی دربیاید. سپس تخم مرغ، شیر، روغن و ادویه ها (نمک، فلفل، آویشن و پودر سیر) را اضافه نموده و دوباره ورز دهید تا خمیر یکدست گردد. خمیر را حداقل 20 دقیقه در یخچال استراحت دهید تا سفت گردد و راحت تر در قالب پهن گردد. این مرحله باعث می گردد خمیر بعد از پخت ترد و طلایی گردد و از جمع شدن یا ترک خوردن جلوگیری می نماید.

مرحله پنجم: پخت و سرو تارت

قالب تارت را چرب کنید و خمیر را داخل آن پهن کنید. قالب را به مدت 20 دقیقه در فر از قبل گرم شده قرار دهید تا خمیر طلایی و پخته گردد. سپس مواد الویه را داخل خمیر ریخته و سطح تارت را با نخود فرنگی تزئین کنید. می توانید کمی هویج رنده شده یا سبزیجات تازه نیز برای زیبایی اضافه کنید. تارت آماده سرو است و می توانید آن را هم گرم و هم سرد میل کنید.

نکات کاربردی برای تهیه تارت الویه

تارت الویه غذایی منعطف و مناسب مهمانی است، اما رعایت چند نکته باعث می گردد نتیجه بهتر و حرفه ای تر باشد:

انتخاب سبزیجات تازه

استفاده از فلفل دلمه ای، خیارشور و هویج تازه باعث می گردد تارت رنگارنگ و خوش طعم گردد. سبزیجات تازه بعلاوه بافت ترد و مطلوبی به تارت اضافه می نمایند و طعم نهایی را مجذوب کننده تر می نمایند.

آماده سازی خمیر

در طرز تهیه تارت الویه خمیر تارت باید قبل از استفاده در یخچال استراحت کند تا نرم و قابل فرم دهی گردد. اگر خمیر بیش از حد چسبناک باشد، اضافه کردن کمی آرد و ورز دوباره یاری می نماید تا به راحتی در قالب پهن گردد.

ترکیب مناسب مواد الویه

ترکیب سیب زمینی با مایونز باید به حدی باشد که نه خیلی خشک و نه خیلی شل گردد. افزودن مواد خردشده به آرامی و به ترتیب باعث می گردد بافت تارت بعد از پخت یکدست و لطیف باقی بماند.

رعایت دمای فر

دمای فر هنگام پخت خمیر تارت بسیار مهم است. اگر فر بیش از حد داغ باشد، خمیر سریع می سوزد و وسط آن خام باقی می ماند. برترین روش این است که فر را از قبل با دمای حدود 180تا 190 درجه سانتی گراد گرم کنید و تارت را به آرامی بپزید تا خمیر طلایی و مغزپخت گردد.

رطوبت مواد

مواد الویه نباید خیلی خشک یا خیلی شل باشند. جذب کافی سس مایونز به وسیله سیب زمینی و عدم اضافه کردن بیش از حد مایونز یا آب سبزیجات باعث می گردد تارت بعد از پخت فرم خود را حفظ کند و از ریختن مواد جلوگیری گردد. رعایت این نکته برای تارت های مهمانی و حرفه ای بسیار حیاتی است.

تزئین و سرو تارت

نخود فرنگی، هویج رنده شده یا کمی سبزی تازه می تواند تارت را مجذوب کننده تر کند. بعلاوه تارت الویه را می توان چند ساعت قبل از سرو آماده کرد و در یخچال نگه داشت تا طعم ها به خوبی با هم ترکیب شوند.

سوالات متداول درباره طرز تهیه تارت الویه

ممکن است هنگام تهیه تارت الویه مجلسی، این سوالات برایتان پیش بیاید:

تارت الویه برای چند نفر مناسب است؟

این دستور برای 4 نفر مناسب است، اما می توانید مواد را نسبت به تعداد مهمان ها افزایش دهید.

آیا می توان خمیر تارت را آماده خریداری کرد؟

بله، برای صرفه جویی در زمان می توانید از خمیر آماده بهره ببرید، اما با خمیر خانگی طعم و بافت بهتری خواهید داشت.

می توان تارت الویه را بدون کالباس تهیه کرد؟

بله، در صورت تمایل می توان از سبزیجات بیشتر یا مرغ پخته جایگزین کالباس کرد تا تارت رژیمی تر گردد.

زمان نگهداری تارت الویه چقدر است؟

تارت آماده را می توان تا 2 روز در یخچال نگهداری کرد، اما بهتر است تازه سرو گردد تا بافت و طعم آن حفظ گردد.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 28 مهر 1404 بروزرسانی: 28 مهر 1404 گردآورنده: funtimer.ir شناسه مطلب: 2421

به "طرز تهیه تارت الویه؛ آموزش مرحله به مرحله" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه تارت الویه؛ آموزش مرحله به مرحله"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید