روان سازی تجارت ایران و پاکستان با افتتاح گذرگاه پیشین

به گزارش تایمر سرگرمی، امروز مرز پیشین، سومین مرز رسمی ایران و پاکستان افتتاح می گردد؛ این دومین مرز میان دو کشور است که در پنج ماه گذشته افتتاح شده است.

روان سازی تجارت ایران و پاکستان با افتتاح گذرگاه پیشین

آذرماه 1399 بود که گذرگاه مرزی ریمدان-گبد افتتاح شد؛ قبل از آن تنها مرز رسمی میان ایران و پاکستان مرز میرجاوه-تفتان بود.

ایران و پاکستان 909 کیلومتر مرز مشترک دارد و تا چند ماه قبل فقط به وسیله یک مرز رسمی ارتباط داشتند؛ حالا جواد هدایتی، مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل و نقل بین المللی سازمان راهداری درباره مرز جدید پیشین به ایسنا گفته است: باتوجه به طول مرز مشترک و حجم تجارت ایران با پاکستان، ضرورت داشت که تعداد پایانه های رسمی و بین المللی را برای ارائه خدمات تجاری افزایش دهیم، بنابراین امروز پایانه مرزی پیشین به عنوان سریعترین مرز مشترک افتتاح خواهد شد.

هدایتی با بیان اینکه مساحت سومین گذرگاه مرزی ایران و پاکستان 2.5 هکتار است و سرمایه گذاری حدود 4هزار میلیارد ریالی از سوی سازمان راهداری این پروژه اجرا شده است.

هدایتی می گوید: با افتتاح این پایانه مرزی، علاوه بر امکان ارتقاء توسعه تجارت بین دو کشور از سطح بازارچه ای به سطح مرز رسمی و بین المللی، حجم بالایی از مبادلات رخ داده و سقف و محدودیتی که در شرایط بازارچه ای وجود داشت، برداشته می گردد. به گونه ای که از حدود 200 میلیون دلار در سال گذشته می توان به تجارت 1.5 میلیارد دلاری در هر سال رسید که البته حدود دو سال رسیدن به این عدد طول می کشد.

او با اشاره به طول مرز مشترک میان ایران و پاکستان، گفته است: افتتاح این گذرگاه مرزی نه تنها برای مرزنشینان و بومیان منطقه رونق مالی بیشتری به ارمغان خواهد آورد بلکه می تواند در حوزه مسافری برای ایرانیان و پاکستانی ها نقش آفرین باشد.

به گفته هدایتی هر ساله در ماه محرم و به ویژه ایام اربعین مرز میرجاوه پذیرای زائران بسیاری از شیعیان پاکستان بود، با افتتاح این پایانه مرزی می توان از پتانسیل مسافری آن استفاده کرد.

هدایتی می گوید: امروز از سالن مسافری موقت مرز پیشین هم رونمایی خواهد شد. این مرز می تواند در صورت تامین امنیت از مرز به کریدور مالی چین و پاکستان به نام سی پک به وسیله ریل و جاده متصل گردد.

پاکستان، پرجمعیت ترین کشور همسایه ایران است که با حدود 220 میلیون نفر جمعیت در سال 2020 میلادی، پنجمین کشور پرجمعیت دنیا (پس از چین، هند، ایالات متحده آمریکا و اندونزی) است. طبق گزارشی که معاونت آنالیز های مالی اتاق تهران از تجارت ایران و پاکستان در سال 1397 منتشر نموده،حجم تجارت کالایی کشور پاکستان در سال 2018، حدود 84 میلیارد دلار بوده که از این میان حدود 60 میلیارد دلار آن مربوط به واردات پاکستان از سایر کشورها و 24 میلیارد دلار آن مربوط به صادرات این کشور به دنیا بوده است. بر اساس آمارهای مرکز تجارت بین المللی، از حدود 397میلیون دلار تجارت کالایی پاکستان با ایران، حدود 228میلیون دلار مجموع صادرات پاکستان به ایران بوده که حدود 0.1درصد از ارزش کل صادرات پاکستان را تشکیل می دهد. همچنین کل واردات کالایی پاکستان از ایران در سال 2018حدود 374میلیون دلار بوده و 0.6درصد از واردات پاکستان را به خود اختصاص داده است. البته این رقم در دو سال گذشته تغییراتی داشته است و ایران باید به موقعیت استراتژیک اقتصاد پاکستان توجه کند.

سال گذشته معاون امور بین الملل اتاق ایران در ملاقات با سفیر ایران در پاکستان، ضمن برشمردن ظرفیت های تجاری بالغ بر 10 میلیارد دلاری دو کشور ایران و پاکستان، بازار پاکستان برای ایران را بسیار بااهمیت خواند و بر لزوم داشتن نگاه بلندمدت برای تجارت با این کشور تأکید کرد.

در آن نشست مهمترین مسائل تجارت ایران و پاکستان را مسائل نقل و انتقال بانکی و کارمزدهای بالای آن و لزوم استفاده از سیستم تهاتری با کشور پاکستان و همکاری بانک مرکزی در این زمینه، مذاکرات برای ارائه تخفیف و ایجاد جذابیت در مورد محصولات نفتی و پتروشیمی با توجه به کاهش قیمت نفت مطرح کردند.

منبع: اتاق بازرگانی ایران
انتشار: 27 اردیبهشت 1400 بروزرسانی: 27 اردیبهشت 1400 گردآورنده: funtimer.ir شناسه مطلب: 1591

به "روان سازی تجارت ایران و پاکستان با افتتاح گذرگاه پیشین" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روان سازی تجارت ایران و پاکستان با افتتاح گذرگاه پیشین"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید