غذا های خیابانی معروف تهران قدیم چه بود؟

به گزارش تایمر سرگرمی، غذا های خیابانی با هدف ارائه غذا ها و میان وعده های همه پسند با قیمت مناسب شکل گرفتند. در تهران قدیم متناسب با هر فصل غذا یا خوراکی بر روی دَکه ها و چرخ های قدیمی فروخته می شد که بیشتر به غذا های خانگی شباهت داشت. در واقع آن موقع فروشنده سعی می کرد برترین مواد خوراکی هر فصل را برای مشتریانش آماده کند.

غذا های خیابانی معروف تهران قدیم چه بود؟

به گزارش همشهری، غذا های خیابانی در تهران قدیم بیشتر به غذا های خانگی شباهت داشت تا فست فود های پُرکالری غربی. در واقع بر خلاف تصوری که مردم از غذا های خیابانی دارند، در تهران قدیم فروشنده سعی می کرد برترین مواد خوراکی هر فصل را با قیمت کمتر بفروشد.

این غذا ها بیشتر به وسیله مسافران یا مردمی که در شهر تردد می کردند خریداری می شد. البته گاه به واسطه معروفیت یک فروشنده، مردم حاضر بودند مسافت زیادی را تردد و فقط از آن فروشنده خرید نمایند.

سیب زمینی و تخم مرغ پخته

سیب زمینی و تخم مرغ پخته در فصل زمستان یکی از خوشمزه ترین و مقوی ترین غذای خیابانی تهران بود که همراه با نمک، فلفل، ادویه تند، گاهی گوجه، کره و خیار سرو می شد. فروشنده ها تخم مرغ و سیب زمینی ها را در قابلمه های بزرگ مِسی به صورت مجزا نگه می داشتند و به مراکز پُر تردد مانند سینماها، پارک ها و پایانه های حمل ونقل می رفتند.

نان و پنیر

نان و پنیر محلی از غذا های خیابانی و نوستالژیک تهران قدیم بود. فروشنده ها این مواد غذایی را داخل یک جعبه بزرگ یا کیسه های مخصوص حمل می کردند. اوج فروش این دسته از کاسبان نزدیک صبح و غروب بود که مردم در پی میان وعده مناسب بودند. البته در تابستان نان و پنیر جزو پرطرفدارترین غذا های تهران به حساب می آمد.

باقالی پخته

باقالی های پخته داغ داغ در ظرف های مخصوص با ادویه های مخصوص مانند فلفل قرمز در غذا های خیابانی هواداران زیادی داشت. اوج فروش باقالی فروش ها در فصل سرما بود. چرخی های باقالی فروش امروزی ناشی از گذشته است.

لبو یا شلغم پخته

در تهران قدیم به محض سرد شدن هوا لبوفروش ها یا شلغم فروش ها با گاری های مخصوص خود به خیابان ها می آمدند. گاری لبوفروش ها طوری بود که زیر مجمع آن را با زغال یا وسایل گرمایشی گرم نگه می داشت تا لبو ها سرد نشده و آرام آرام مغز پخته شوند.

آب تمشک، آلبالو و زرشک

در تهران قدیم با آغاز فصل گرما فروشندگان به جای فروختن مواد غذایی مانند لبو، تخم مرغ یا شلغم سراغ غذا های مناسب هوای گرم می رفتند. آن ها شربت های خانگی را در لیوان های بزرگ و مشبک شیشه ای یا لیوان های مسی با یخ فراوان در به مردم می فروختند که آب زرشک، آلبالو و تمشک بعضی از آن ها بود.

شاتوت یا توت

میوه تمشک، شاتوت و توت یکی از مهم ترین محصولات باغی در تهران بود. تاجایی که سوغاتی های مهم تهران انواع توت قرمز، توت سفید یا به اصطلاح قدیمی ها توت صابونی بود. در فصل برداشت توت دکه های غذا های خیابانی تهران از میوه های فصلی و نوبرانه بهاری پُر می شد و فروشنده ها توت را در مجمع بزرگی می ریختند. گاهی توت ها را در کیسه های کاغذی یا ظروف غذاخوری می ریختند.

بامیه خوراکی

برخلاف تصور گردشگران که فکر می نمایند بامیه ها جزو شیرینی های مرسوم شهر های کشور ترکیه مانند استانبول هستند، در گذشته انواع بامیه ها در تهران قدیم طبخ می شد و جزو محبوب ترین شیرینی ها بود. این بامیه ها با شهد بسیار شیرین طعم خانگی داشتند.

سمبوسه

سمبوسه ها هواداران زیادی داشت و در هر شهر ایران به شکل متفاوتی تهیه می شد. در تهران قدیم هم گوشت را با سبزیجات طعم دار و به عنوان مایع میانی استفاده می کردند. سمبوسه نسبت به غذا های خیابانی دیگر در تهران قدیم گران تر بود.

جگر و جغر بغور

خوراک جگر یا جَغَور بَغور (جغول بغول- چغور پغور) یکی دیگر از غذا های خیابانی محبوب تهرانی ها بود که جزو غذا های خیابانی لوکس و مقوی به حساب می آمد. فروش این خوراک را در منطقه ها تفریحی تهران بیشتر بود.

آش

در گذشته و در فصل سرما بسیاری از فروشندگان دوره گرد آش خانگی تهیه نموده و آن ها را در دیگ های بزرگی حمل می کردند. این دیگ ها به گونه ای بود تا آش سرد نشود. فروشنده در کنار کاسه های گود در ظرف های جداگانه کشک، سیر داغ، پیاز داغ و نعنا داغ می ریخت.

منبع: فرارو
انتشار: 10 دی 1401 بروزرسانی: 10 دی 1401 گردآورنده: funtimer.ir شناسه مطلب: 2160

به "غذا های خیابانی معروف تهران قدیم چه بود؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "غذا های خیابانی معروف تهران قدیم چه بود؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید