طرز تهیه دسر خرمالو؛ دسر مخصوص شب یلدا

به گزارش تایمر سرگرمی، خبرنگارانـ دسر ها یکی از محبوب ترین و متنوع ترین خوراکی ها در سراسر دنیا هستند. در این میان دسر های میوه ای به علت عطر و طعمی که دارند، بسیار خوش طعم و گوارا هستند و هواداران خاص خود را دارند. دسر ها معمولاً پس از غذا سرو می شوند؛ زیرا شیرینی موجود در آن ها به هضم بهتر غذا یاری می نماید.

طرز تهیه دسر خرمالو؛ دسر مخصوص شب یلدا

به گزارش خبرنگاران، دسر خرمالو یکی از انواع دسر های خوشمزه میوه ای است که طرز تهیه بسیار آسانی دارد و به علت داشتن میوه خرمالو دارای خاصیت بسیاری است. این دسر خوشمزه و پاییزی برای پذیرایی در شب یلدا بسیار مناسب خواهد بود. در ادامه این مطلب طرز تهیه دسر خرمالو همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه دسر خرمالو

خرمالو رسیده: 5 عدد

شیر: 1 لیوان

شکر: دو سوم لیوان

خامه صبحانه: 2 قاشق غذاخوری

بستنی وانیلی: 3 قاشق غذاخوری

پودر ژلاتین: 2 قاشق غذاخوری

آب سرد: نصف لیوان

نکات مربوط به مواد اولیه

1 ـ نکات مربوط به خرمالو

خرمالو ازجمله میوه های خوشمزه و محبوب پاییزی است که همزمان با سرد شدن هوا به بازار می آید. خرمالو طبع گرم و تر دارد. این میوه خوشمزه سرشار از ویتامین های گروه A، B و C است؛ بعلاوه دارای مواد معدنی گوناگون مانند منگنز، فسفر، پتاسیم، کلسیم و فیبر کافی است. خرمالو یک ملین طبیعی و تقویت کننده معده و دستگاه گوارش است؛ بعلاوه برای برطرف کم خونی، کاهش چربی خون، پاک سازی کبد و درمان یبوست موثر است و به سلامت قلب و جلوگیری از سرطان یاری می نماید.

برای تهیه دسر خرمالو بهتر است از خرمالو های کاملا رسیده بهره ببرید. خرمالویی که برای این دسر تهیه می کنید، نباید گس و نارس باشد. خرمالو ها از نظر مقدار شیرینی متفاوت هستند، به همین علت اگر خرمالوی شما خیلی شیرین بود، از مقدار شکر گفته شده، کم کنید و اگر خرمالوی شما کم شیرین بود، به مقدار شکر گفته شده در دستور اضافه کنید.

2 ـ نکات مربوط به پودر ژلاتین

ژلاتین ماده ای بدون رنگ و مزه است و از کلاژن گرفته می شود که در بخش هایی از بدن حیوانات وجود دارد. برای حل کردن پودر ژلاتین همواره از روش بن ماری بهره ببرید. به این صورت که ظرف حاوی پودر ژلاتین و آب را روی بخار آب جوش بگذارید. توجه داشته باشید که اگر ژلاتین را در دمای خیلی بالا آب کنید، بوی بدی از آن متساعد خواهد شد. بعلاوه یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین معادل 4 ورق ژلاتین است. پودر ژلاتین را باید در یک ظرف در بسته و حتماً در مکان خشک و خنک نگه داری کنید. پس از اینکه بسته حاوی پودر ژلاتین را باز کردید، تا 6 ماه فرصت استفاده از آن را دارید و بعد از این مدت خاصیت خود را از دست خواهد داد.

طرز تهیه دسر خرمالو

1 ـ برای آغاز کار ابتدا پودر ژلاتین را داخل آب سرد بریزید و هم بزنید؛ سپس ظرف را روی بخار کتری یا سماور درحال جوش بگذارید تا ژلاتین به روش بن ماری حل شود و مایعی شفاف به دست بیاید.

2 ـ خرمالو ها را پوست کنید و هسته وسط آن را بیرون بیاورید. تکه های خرمالو را همراه با بستنی وانیلی، خامه صبحانه، شکر و پودر ژلاتین آب شده داخل پارچ مخلوط کن یا دستگاه غذاساز بریزید و دو دقیقه بزنید تا همه مواد به صورت یکدست با هم ترکیب شوند.

3 ـ مایه آماده دسر را داخل قالب یا ظرف مورد نظرتان بریزید و آن را به مدت 4 ساعت داخل یخچال بگذارید تا ببندد و سفت شود. برای اینکه دسر را از قالب جدا کنید، باید آن را از یخچال خارج کنید و بگذارید 5 دقیقه بیرون بماند تا سرمای یخچال را از دست بدهد؛ سپس یک چاقوی نوک تیز و باریک را دور تا دور لبه قالب بگردانید تا دسر از قالب جدا شود. اگر قالب شما سیلیکونی باشد، دسر به راحتی و بدون احتیاج به آب جوش داخل ظرف برمی شود.

بقیه قالب ها را باید داخل یک کاسه آب جوش بگذارید و یک دقیقه صبر کنید. اگر قالب شما فلزی باشد، دسر خیلی زودتر از یک دقیقه از قالب جدا می شود، درحالی که قالب های پلاستیکی و چدنی به مدت زمان بیش تری احتیاج دارند. حواس تان باشد که قالب را بیش از مقدار داخل آب جوش نگه ندارید؛ زیرا در این صورت دسر آب می اندازد و هنگام برگرداندن ظاهر خوبی نخواهد داشت؛ بنابراین به محض اینکه احساس کردید دسر از قالب جدا شده است، آن را داخل ظرف سرو مورد نظر برگردانید و به دلخواه تزیین کنید، نوش جان.

منبع: فرارو
انتشار: 16 آذر 1401 بروزرسانی: 16 آذر 1401 گردآورنده: funtimer.ir شناسه مطلب: 2148

به "طرز تهیه دسر خرمالو؛ دسر مخصوص شب یلدا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه دسر خرمالو؛ دسر مخصوص شب یلدا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید