طرز تهیه آلبالو شور با 18 نکته طلایی برای کپک نزدن آن

به گزارش تایمر سرگرمی، آلبالو شور یکی از و پرطرفدار فصل تابستان است که با طعم ترش، نمکی و رنگ مجذوب کننده خود، اغلب به عنوان یک خوراکی سالم و متفاوت در کنار غذا یا میان وعده سرو می گردد. این چاشنی خوشمزه، به علت سادگی مواد اولیه و شیوه تهیه آسان، محبوبیت زیادی میان خانواده ها دارد. تهیه آلبالوی شور در خانه، علاوه بر تضمین سلامت و کیفیت، به شما اجازه می دهد اندازه نمک، سرکه یا افزودنی ها را مطابق ذائقه خود تنظیم کنید و یک ترکیب سالم، خوش رنگ و کم نظیر را به سفره خود بیاورید. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه آلبالو شور خواهیم پرداخت.

طرز تهیه آلبالو شور با 18 نکته طلایی برای کپک نزدن آن

طرز تهیه آلبالو شور در یک نگاه

برای تهیه آلبالو شور، ابتدا آلبالوهای تازه و سالم را خوب بشویید، ساقه ها را جدا نموده و آلبالوها را کاملاً خشک کنید که هیچ نمی نداشته باشند. سپس آن ها را به آرامی در شیشه تمیز و ضدعفونی شده بچینید، نمک و سرکه را بین لایه ها اضافه کنید و ظرف را با آب جوشیده سردشده تا روی آلبالوها پر کنید. درب شیشه را محکم ببندید و آن را به مدت حداقل 7 تا 10 روز در جای خنک و تاریک قرار دهید تا آلبالو شور جا بیفتد و آماده مصرف گردد.

شما می توانید مقدار مواد اولیه، جزییات و مراحل طرز تهیه آلبالوی شور را در ادامه این مطلب بخوانید.

مواد لازم برای تهیه آلبالو شور

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
آلبالو تازه و سالم1 کیلوگرم
نمک3 تا 4 قاشق غذاخوری
آب جوشیدن سردبه مقدار لازم
سرکه (سفید یا قرمز)3 تا 4 قاشق غذاخوری

مدت زمان لازم برای تهیه آلبالو شور: 30 دقیقه

مدت زمان لازم برای جا افتادن شور آلبالو: 7 تا 10 روز

مراحل طرز تهیه آلبالو شور خانگی

آلبالو شور مثل یکی از چاشنی های خوش طعم تابستانی است که تهیه آن بسیار ساده و سریع انجام می گردد. با صرف مدت زمان کوتاهی می توانید این چاشنی را آماده کنید و از طعم بی نظیرش در کنار غذاهای مختلف لذت ببرید.

مرحله اول: آلبالو را بشویید

در اولین مرحله از طرز تهیه آلبالو شور، آلبالوها را داخل یک لگن یا کاسه بزرگ بریزید. برای تمیز شدن بهتر، ابتدا آن ها را در آب سرد غوطه ور کنید و با دست به آرامی هم بزنید تا خاک و گردوغبار از سطح میوه جدا گردد. این کار را حداقل دو یا سه بار تکرار کنید تا مطمئن شوید هیچ آلودگی یا ناخالصی روی آلبالوها باقی نمانده است.

در این مرحله، ساقه های آلبالو را هم جدا کنید. اگر آلبالویی لکه دار، له شده یا خراب دیدید، حتماً آن را دور بریزید تا شور شما خراب نگردد.

مرحله دوم: آلبالوها را ضدعفونی کنید

برای جلوگیری از فساد و برای اطمینان از بهداشت شور آلبالو، آلبالوهای شسته شده را داخل یک محلول آب و کمی سرکه سفید (یا مقداری نمک) قرار دهید.

نسبت حدودی هر دو لیتر آب به دو قاشق غذاخوری سرکه کافی است. اجازه دهید آلبالوها به مدت 5 تا 10 دقیقه در این محلول بمانند. سپس آن ها را مجدد با آب سرد آبکشی نمایید تا به جای مانده سرکه یا نمک شسته گردد.

شما می توانید برای تهیه نمک و سرکه به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله سوم: آلبالوها را خشک کنید

پس از شستشو و ضدعفونی، آلبالوها را در یک آبکش بزرگ بریزید تا آب اضافی شان خارج گردد. سپس برای خشک شدن سریع تر و بهتر، آن ها را روی یک پارچه نخی کاملاً تمیز و خشک پهن کنید. حتماً صبر کنید و زمان بدهید تا هیچ رطوبتی روی سطح آلبالوها باقی نماند و کاملا خشک شوند، زیرا رطوبت احتمال کپک زدن آلبالو شور را افزایش می دهد.

مرحله چهارم: شیشه را آماده و ضدعفونی کنید

در فاصله خشک شدن آلبالوها، شیشه یا ظرف موردنظر را کاملاً بشویید و سپس داخل آن کمی آب جوش بریزید یا برای چند دقیقه در آب جوش قرار دهید تا هرگونه میکروب یا آلودگی از بین برود. سپس شیشه را وارونه بگذارید تا آب اضافی خارج گردد و کاملاً خشک گردد. در ظرف را نیز به همین شکل بشویید و خشک کنید.

مرحله پنجم: آلبالوها را بچینید

آلبالوهای خشک شده را به آرامی و با حوصله درون شیشه بچینید. سعی کنید آلبالوها را روی هم نریزید تا له نشوند. در ادامه طرز تهیه ترشی آلبالو شور باید چاشنی های مورد احتیاج را لابلای آلبالوها بریزید.

مرحله ششم: نمک، سرکه و برگ بو اضافه کنید

بر اساس ذائقه خود، مقدار نمک و سرکه را در بین لایه های آلبالو بریزید. به طور معمول برای هر یک کیلو آلبالو، سه تا چهار قاشق غذاخوری نمک کافی است. سه تا چهار قاشق غذاخوری سرکه سفید یا قرمز را نیز به ظرف اضافه نمایید.

مرحله هفتم: ظرف شور را با آب پر کنید

آب جوشیده و کاملاً سردشده را به آرامی داخل شیشه بریزید تا سطح آلبالوها کاملاً زیر آب قرار بگیرد. دقت کنید هیچ آلبالویی بالاتر از آب نباشد، چون باعث کپک زدن و خرابی می گردد.

اگر حباب هوا بین آلبالوها ماند، می توانید با نوک قاشق به آرامی فشار دهید تا حباب ها خارج شوند و آب به تمام جاهای خالی بین آلبالوها برسد. اگر لازم بود، آب بیشتری اضافه کنید تا سطح کاملاً پوشیده گردد، اما از سر شیشه کمی فاصله بگذارید تا فضای کافی برای مواد باقی بماند.

مرحله هشتم: درب ظرف شور را محکم ببندید

درب شیشه را با دقت و به صورت کاملاً محکم ببندید تا هیچ هوایی وارد ظرف نگردد و احتمال آلودگی یا فساد به صفر برسد. اگر درب شیشه واشربند دارد، آن را نیز به دقت چک کنید تا هیچ نشتی نداشته باشد.

در صورت استفاده از ظرف بدون درب پیچی، حتماً روی آن را با نایلون تمیز و کش بپوشانید و سپس درپوش بگذارید تا هوا وارد نگردد.

مرحله آخر: آلبالو شور را در جای مناسب نگهداری کنید تا برسد

شیشه های آلبالو شور را در محلی خنک، تاریک و دور از نور مستقیم آفتاب قرار دهید. برترین شرایط برای رسیدن و جا افتادن آلبالو شور دمای اتاق (در تابستان 20 تا 25 درجه) یا یخچال است. حداقل 7 تا 10 روز زمان بدهید تا آلبالوها به تدریج مزه نمک و سرکه را به خود بگیرند و طعم مطلوب پیدا نمایند. هرچه بیشتر بماند، رنگ و مزه بهتری پیدا خواهد نمود.

بعد از گذشت این مدت، می توانید آلبالو شور را میل کنید. پس از باز کردن درب شیشه، به جای مانده را داخل یخچال نگهداری کنید تا ترشی سالم و تازه بماند.

شما می توانید انواع را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های هم تهیه کنید.

نکات مهم درباره طرز تهیه آلبالو شور خوشمزه

  • آلبالوها را به دقت انتخاب کنید و فقط از میوه های سالم، سفت و بدون زدگی بهره ببرید تا آلبالو شور بافت مطلوبی پیدا کند و مدت بیشتری سالم بماند.
  • ظرف شیشه ای را پیش از استفاده با آب جوش ضدعفونی کنید. اجازه دهید کاملاً خشک گردد، تا از آلودگی یا کپک زدن آلبالو شور در مدت نگهداری جلوگیری گردد.
  • به دلخواه خود می توانید برگ بو داخل شیشه بیندازید تا با ایجاد عطر ملایم، رایحه و طعم دلپذیرتری به آلبالو شور شما ببخشد.
  • سرکه سفید یا قرمز را می توانید به مواد اضافه کنید تا آلبالو شور ماندگاری و ترشی بیشتری داشته باشد. در صورت تمایل به داشتن طعم طبیعی آلبالو، سرکه را حذف کنید و فقط از نمک بهره ببرید.
  • در طرز تهیه آلبالو شور با رب انار، می توانید در زمان افزودن نمک، یک تا دو قاشق غذاخوری رب انار به آلبالوها اضافه کنید. این کار باعث خوشرنگ تر و ترش شدن آلبالو شور می گردد.
  • برای جلوگیری کامل از کپک زدن، مطمئن شوید که آلبالوها کاملاً خشک و همه میوه ها کاملاً زیر آب نمک قرار دارند و هیچ میوه ای روی سطح آب پیدا نیست.
  • در طرز تهیه آلبالو شور، نمک مورد استفاده را متناسب با حجم آلبالوها تنظیم کنید. اگر آلبالوها خیلی آبدار یا رسیده هستند، مقدار نمک را کمی بیشتر کنید تا از لزج شدن یا خرابی احتمالی جلوگیری گردد.
  • پس از اتمام مراحل تهیه، شیشه را در مکانی خنک و به دور از تابش مستقیم نور خورشید نگهداری کنید تا آلبالو شور به آرامی جا بیفتد و رنگ و طعم نهایی تثبیت گردد.
  • اگر در مخلوط آلبالو شور از سرکه یا رب انار استفاده نمی کنید، می توانید برای ایجاد طعم ترش تر و تازه تر، مقدار کمی آب لیمو یا آب غوره به آب اضافه کنید.
  • در حین برداشتن آلبالو شور برای مصرف، همیشه از قاشق تمیز و کاملاً خشک بهره ببرید تا هیچ آلودگی یا رطوبتی وارد شیشه نگردد و ماندگاری این چاشنی تابستانی تضمین گردد.
  • هرچه مدت زمان نگهداری آلبالو شور بیشتر باشد، رنگ آن عمیق تر و طعم آن کامل تر می گردد؛ پس صبر و حوصله در فرآیند نگهداری، نتیجه نهایی بهتری برای شما به همراه می آورد.
  • اگر هنگام باز کردن شیشه متوجه کم شدن آب شدید، مقدار کمی آب نمک جوشیده سرد شده به آن اضافه کنید. مقدار آب باید طوری باشد که سطح میوه ها همیشه پوشیده باشد و از فاسد شدن آنها جلوگیری گردد.

بیشتر بخوانید:

فوت و فن های خوشمزه شدن آلبالو شور

اگر آلبالو شور کپک زد چه باید کرد؟

  • اگر روی سطح آب یا آلبالوها کپک مشاهده کردید، حتماً لایه کپک و قسمتی از آلبالوهای نزدیک به آن را با قاشق تمیز بردارید و دور بریزید.
  • اگر کپک شدت زیادی داشته باشد و عمق زیادی پیدا نموده باشد، کل ظرف را دور بریزید تا سلامت خود و خانواده را به خطر نیاندازید.
  • برای پیشگیری از کپک زدن شور آلبالو، همیشه آلبالوها و ظرف را کاملاً خشک و تمیز نگه دارید و میوه ها را زیر آب شور قرار دهید.

آیا می توان آلبالو شور را بدون سرکه درست کرد؟

بله، می توانید آلبالو شور را فقط با نمک و آب (بدون سرکه) تهیه کنید. این روش باعث می گردد طعم طبیعی آلبالو بیشتر نمایان گردد. اما سرکه علاوه بر ایجاد طعم ترش، نقش نگهدارنده و ضدعفونی نماینده دارد و کمی به ماندگاری آلبالو شور یاری می نماید.

برترین روش جلوگیری از کپک زدن آلبالو شور چیست؟

  • برای پیشگیری از کپک زدن، آلبالوها و شیشه را کاملاً شسته و خشک کنید.
  • اطمینان حاصل کنید که تمام آلبالوها زیر آب نمک یا محلول قرار دارند و هیچ کدام بالاتر از آب قرار نگرفته باشند.
  • بعلاوه توصیه می گردد فقط با قاشق تمیز و خشک مواد را بردارید و ظرف را زیاد باز و بسته نکنید.

چه مقدار نمک برای تهیه آلبالو شور ضروری است؟

برای هر یک کیلو آلبالو، معمولاً سه تا چهار قاشق غذاخوری نمک کافی است. اگر آلبالوها خیلی آبدار یا رسیده باشند، می توانید کمی نمک بیشتری اضافه کنید تا فساد یا شل شدن میوه ها اتفاق نیفتد، اما زیاده روی در نمک باعث شوری بیش از حد و بدمزه شدن آلبالوی شور می گردد.

آیا می توان آلبالو شور را در ظرف پلاستیکی نگهداری کرد؟

نگهداری آلبالو شور در ظرف شیشه ای برترین گزینه است، چون هم بهداشت و طعم بهتری حفظ می گردد و هم احتمال واکنش میان مواد غذایی و ظرف کاهش می یابد.

ظروف پلاستیکی ممکن است بو یا رنگ به مواد منتقل نمایند و برای نگهداری بلندمدت ایده آل نیستند؛ در صورت ضرورت، فقط از ظروف پلاستیکی مخصوص مواد غذایی و باکیفیت بهره ببرید.

آیا می توان رب انار یا آبغوره به آلبالو شور اضافه نمود؟

بله، در صورت تمایل می توانید یک تا دو قاشق غذاخوری رب انار یا کمی آبغوره به ترکیب آلبالو شور اضافه کنید تا هم طعم و رنگ متفاوتی به این چاشنی بدهید و هم مقدار اسیدیته را برای ماندگاری بالاتر بیشتر کنید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 21 تیر 1404 بروزرسانی: 21 تیر 1404 گردآورنده: funtimer.ir شناسه مطلب: 2407

به "طرز تهیه آلبالو شور با 18 نکته طلایی برای کپک نزدن آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آلبالو شور با 18 نکته طلایی برای کپک نزدن آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید