زمان مناسب مدیتیشن چه ساعتی از شبانه روز است؟

به گزارش تایمر سرگرمی، مدیتیشن کردن یکی از برترین راه های برطرف استرس و اضطراب ناشی از فشارهای زندگی روزمره است. همه کسانیکه به مدیتیشن علاقه مند هستند دلشان می خواهد برترین نتیجه را از انجام تمرینات یوگا و مراقبه به دست بیاورند؛ دقیقا به همین علت است که انتخاب زمان مناسب مدیتیشن برای آن ها اهمیت بسیار زیادی دارد.

زمان مناسب مدیتیشن چه ساعتی از شبانه روز است؟

اما آیا ساعتی از روز که در آن به مدیتیشن می پردازید می تواند روی نتیجه تمرینات مراقبه شما تاثیر بگذارد؟ اگر بله زمان مناسب برای مدیتیشن چه ساعتی از شبانه روز است؟ برای رسیدن به پاسخ سوال های خود تا آخر این مطلب از خبرنگاران مگ با ما همراه باشید.

فواید زمان مناسب مدیتیشن را در طول شبانه روز

در دنیای پرسرعت، شلوغ و مدرن الان که زندگی روزمره ما می تواند باعث آسیب تماشا جسم و روحمان گردد؛ مدیتیشن کردن یک راهکار خوب برای حفظ سلامتی خود است. فواید انجام مراقبه آنقدر زیاد است که با دانستن آن ها حتما به سراغ امتحان کردن این کار می روید.

  • کاهش استرس: یکی از رایج ترین دلایل افراد برای انجام تمرینات مدیتیشن کاهش استرس و اضطراب است. مطالعات نشان داده اند که مدیتیشن می تواند باعث فکر آگاهی گردد و به بهبود مشکلاتی چون افسردگی، سردرد و اضطراب یاری کند.
  • بهبود کیفیت خواب: اگر مشکل خواب دارید بهتر است هر چه سریع تر به سراغ انجام مدیتیشن بروید؛ چرا که این کار می تواند باعث آرامش فکر و بهبود کیفیت خواب شما گردد.
  • افزایش تمرکز: اگر در انجام کارهای خود در طول روز مشکل دارید و دائما حواستان پرت می گردد با انجام مدیتیشن می توانید دامنه توجه خود را افزایش دهید و توانایی هایتان را دوباره بازگردانید.
  • برترین نوع مراقبه و مدیتیشن کدام است؟

چگونه زمان مناسب مدیتیشن را برای خود پیدا کنیم؟

معین هدف برای انجام مدیتیشن و پیدا کردن علت برای انجام این کار می تواند به شما یاری کند تا درباره زمان مناسب مدیتیشن برای خود تصمیم گیری کنید. به یاد داشته باشید که انجام هر نوع مراقبه ای بهتر از مراقبه نکردن است و حتی یک دقیقه بستن چشم ها در طول روز هم می تواند تاثیر مثبتی روی روح و فکر شما داشته باشد. به منظور پیدا کردن زمان مناسب مدیتیشن پیشنهاد می کنیم پیش از هر کاری سوالات زیر را از خودتان بپرسید:

  • انگیزه و قصد شما از انجام مدیتیشن در طول روز چیست؟
  • چه زمانی از روز راحت هستید که به انجام مدیتیشن بپردازید؟
  • دوست دارید در طول روز چه مدت مدیتیشن کنید؟
  • آیا عواملی وجود دارند که باعث شوند نتوانید مدیتیشن کنید؟ از آن ها یک لیست درست کنید.
  • یوگا در خانه؛ آموزش صفر تا صد یوگا برای مبتدیان

زمان مناسب مدیتیشن چیست؟

مهم ترین موضوعی که باید در هنگام انتخاب زمان مناسب مدیتیشن به آن توجه کنید شرایط روحی و جسمی خودتان است. زمان ایدئال برای مراقبه از فردی به فرد دیگر متفاوت خواهد بود؛ با این وجود یک ساعاتی از شبانه روز هستند که بهتر است انتخاب های خود را به آن ها محدود کنید.

مدیتیشن در صبح

اغلب اوقات برترین زمان برای مدیتیشن کردن صبح ها در نظر گرفته می گردد؛ چرا که در این موقع از روز فکر انسان آرام و راحت است. افرادی که به انجام مدیتیشن عادت دارند می گویند مراقبه کردن در صبح زود روی آن ها تاثیر بیشتری می گذارد زیرا در این زمان فکرشان هنوز درگیر فعالیت ها و حواس پرتی های زندگی نشده است. وقتی از خواب بیدار می شویم نگران کارها و دغدغه های دیگر خود نیستیم و همین تمرین کوتاه می تواند باعث گردد در طول روز عملکرد بهتری را از خود نشان بدهیم.

برای کسانیکه به تازگی مدیتیشن را آغاز نموده اند، انجام مراقبه صبحگاهی می تواند کمی سخت و سخت باشد. بنابراین اگر جزو این دسته از افراد به شمار می آیید نیازی نیست به خودتان فشار بیاورید. بهتر است با توجه به نکات مدیتیشن پیروز از یک یا دو روز در هفته مراقبه صبحگاهی کار خود را آغاز کنید.

مدیتیشن پس از کار

بسیاری از افراد بلافاصله پس از بازگشت به خانه از محل کار به انجام تمرینات مدیتیشن خود می پردازند؛ چرا که در این موقع از روز استرس و اضطراب بیشتری دارند. اگر شغل شما یدی است و جسمتان را خسته می نماید یا از نظر فکری به شدت شما را به چالش می کشد، مدیتیشن کردن می تواند یک راهکار عالی برای کاهش تنشی باشد که در طول روز بدن و فکر شما را تحت تاثیر قرار داده است. علاوه بر این، انجام تمرینات مراقبه درست پس از کار باعث می گردد که این بخش از روز خود را به طور کلی پشت سر بگذارید و راحت تر به کارهای دیگر خود مانند صحبت با اعضای خانواده و فعالیت های اوقات فراغتتان بپردازید.

  • 15 تمرین آسان و موثر برای کاهش وزن در محل کار

مدیتیشن در ساعات نهار

مراقبه در هنگام نهار و میان مشغله های دیگر می تواند یک راه عالی برای خالی کردن فکر از افکار منفی و به آرامش رسیدن باشد. مدیتیشن در ظهر باعث تنش زدایی بدن شما می گردد و با انجام آن می توانید عملکرد خود را بهبود ببخشید. حتی اگر وقت نهارتان بسیار کوتاه است هم پیشنهاد می کنیم در یک مکان خلوت مراقبه ده دقیقه ای انجام دهید تا علاوه بر فکرتان عضلات بدنتان هم کمی استراحت نمایند.

مدیتیشن در هنگام تجربه فشار روحی و استرس شدید

همه ما ممکن است در طول روز استرس و اضطراب غیرمنتظره ای را به دلایل مختلف تجربه کنیم؛ به همین علت پیشنهاد می گردد که هر زمان تحت فشار روحی قرار گرفتید مدیتیشن کنید. به جای استفاده از شبکه های اجتماعی و زل زدن به تلویزیون برای چند دقیقه از هر چیزی که باعث آزار شما می گردد فاصله بگیرید و به انجام تمرینات مراقبه خود بپردازید. همین کار بسیار کوچک و داشتن زمان مناسب مدیتیشن می تواند علاوه بر فکرتان جسم شما را که در اثر تنش خسته شده است آرام کند. با گذشت زمان خودتان متوجه خواهید شد که دقیقا تا چه میزان باید به مدیتیشن کردن بپردازید تا استرستان از بین برود یا کاهش پیدا کند.

مدیتیشن پس از ورزش

مدیتیشن می تواند یکی از برترین روش های سرد کردن بدن بعد از انجام تمرینات ورزشی باشد. اگر بعد از رفتن به باشگاه، انجام یوگا یا دویدن احساس پریشان حالی یا استرس دارید، چند دقیقه در یک مکان آرام بنشینید و روی تنفس خود تمرکز کنید. این کار می تواند به از بین بردن تنش ها و خالی شدن فکرتان یاری کند.

مراقبه قبل از خواب یک زمان مناسب مدیتیشن

در خصوص اینکه آیا عصرها و قبل از خواب زمان مناسبی برای مدیتیشن هستند یا خیر نظرات متعددی وجود دارد. با این حال بسیاری از متخصصان بر این باورند که خاتمه دادن روز با انجام تمرینات مراقبه باعث می گردد که بتوانید خواب آرام و باکیفیت تری داشته باشید. اگر معمولا با مشکل کم خوابی یا بی خوابی شدید دست وپنجه نرم می کنید، پیشنهاد می گردد که 10 الی 20 دقیقه قبل از خواب مدیتیشن کنید. ضروری است بدانید که راحتی شما در انتخاب زمان مناسب مدیتیشن از هر موضوع دیگری اهمیتی بیشتری دارد؛ بنابراین سعی کنید طبق برنامه زندگی خودتان درباره آن تصمیم گیری کنید.

چه زمانی از شبانه روز نباید مدیتیشن کنیم؟

همانطور که تا به اینجا فهمیده اید شما می توانید در بسیاری از ساعات شبانه روز به انجام تمرینات مراقبه بپردازید؛ اما در کل زمان هایی هم وجود دارند که بهتر است از مدیتیشن کردن خودداری کنید. برای مثال، مدیتیشن پس از خوردن یک وعده غذایی سنگین می تواند اثر معکوسی روی فکر و بدن شما داشته باشد. جسم شما در این زمان بیشتر روی هضم غذا تمرکز دارد و ممکن است کوشش برای مدیتیشن کردن برایتان به کار بسیار چالش برانگیزی تبدیل گردد. در نتیجه پیشنهاد می کنیم مدتی پس از میل کردن وعده های غذایی خود به انجام تمرینات مراقبه بپردازید تا فرآیند هضم غذا به خوبی انجام گردد.

  • 9 حرکت برتر یوگا برای دستگاه گوارش (بهبود هضم و سم زدایی)

چه مدت باید مدیتیشن کنیم تا نتیجه بگیریم؟

تحقیقات نشان داده اند که 13 دقیقه مدیتیشن در روز به مدت هشت هفته باعث بهبود عملکرد حافظه، بهتر شدن خلق وخو، افزایش خود آگاهی و کاهش استرس می گردد. با این حال کارشناسان می گویند که هیچ زمان طلایی و تعیینی برای مراقبه وجود ندارد و هر فرد باید با توجه به شرایط خودش این کار را انجام دهد و زمان مناسب مدیتیشن را انتخاب کند. اما می توانید اطمینان داشته باشید که حتی 5 دقیقه مدیتیشن ساده و آسان هم به بهبود حال روحی و جسمی شما در طول روز یاری خواهد نمود.

نکاتی برای بهبود کیفیت مدیتیشن

درست است که انتخاب زمان مناسب مدیتیشن از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است اما در کنار آن عوامل دیگری هم وجود دارند که توجه به آن ها می تواند باعث گردد که تمرینات مراقبه شما کیفیت بهتری داشته باشند. در این بخش از مطلب به چند مورد از آن ها اشاره می کنیم.

  • در یک فضای آرام بنشینید: برترین مکان برای انجام تمرینات مراقبه جایی است که آرام و ساکت باشد؛ به خصوص اگر مبتدی هستید و به تازگی مدیتیشن کردن را آغاز نموده اید. هنگام مراقبه تلفن موبایل و وسایل الکترونیکی خود را در یک اتاق دیگر قرار دهید تا باعث حواس پرتی شما نشوند.
  • حالت بدنی درستی داشته باشید: با وجود اینکه هیچ قانون دقیق و سختی برای حالت بدنی شما در هنگام انجام مدیتیشن وجود ندارد؛ پیشنهاد می کنیم که حتما موقع نشستن کمر خود را صاف نگه دارید تا انرژی به راحتی بتواند همه بدن شما را فرا بگیرد.
  • مدیتیشن را آهسته و پیوسته انجام دهید: مدیتیشن فعالیتی است که با گذشت زمان در آن مهارت بیشتری پیدا می کنید. در حین یادگیری این توانایی ممکن است دچار اضطراب و بی قراری شوید و حتی دلتان بخواهد که آن را رها کنید. با این وجود پیشنهاد می کنیم که حتما جلسات مراقبه خود را بدون عجله و با صبوری هر چه تمام ادامه دهید تا زودتر به نتیجه برسید.
  • هر روز در زمان تعیینی مدیتیشن کنید: برای اینکه از تمرینات مراقبه خود برترین نتیجه را بگیرید، بهتر است حتما در یک زمان تعیین به مدیتیشن کردن بپردازید. این کار باعث می گردد که مانند یک کلاس درس به مدیتیشن کردن متعهد باشید.
  • مدیتیشن و پیاده روی را با یکدیگر ترکیب کنید: با گذشت زمان، پیاده روی را با مدیتیشن ترکیب کنید. با 15 دقیقه پیاده روی در روز آغاز کنید و تمرکز خود را روی تنفس، حرکت پاها و صداهای اطرافتان نگه دارید. انجام همین کار ساده می تواند تاثیر بسزایی روی فکر و روح شما بگذارد.
  • از اپلیکیشن های مدیتیشن بهره ببرید: حتی اگر مبتدی و تازه کار نیستید هم برای بهبود کیفیت جلسات مدیتیشن خود و انجام تمرینات درست از اپلیکیشن های مخصوص مراقبه بهره ببرید.
  • معرفی اپلیکیشن Yoga for Beginners؛ رسیدن به سلامتی با یوگا

کلام آخر

انتخاب یک زمان مناسب برای مدیتیشن می تواند باعث گردد که با تعهد بیشتری به انجام تمریناتتان بپردازید و سلامت روحی و روانی خود را بهبود ببخشید. نباید فراموش کنید که هنگام ایجاد تغییر در برنامه مراقبه روزانه خود هرگز به خودتان فشار نیاورید و به آرامی و با توجه به سبک زندگی و توانایی هایتان مراقبه انجام دهید.

منابع: Verywell Mind ,Healthline ,Mindworks

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 17 خرداد 1403 بروزرسانی: 17 خرداد 1403 گردآورنده: funtimer.ir شناسه مطلب: 2285

به "زمان مناسب مدیتیشن چه ساعتی از شبانه روز است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "زمان مناسب مدیتیشن چه ساعتی از شبانه روز است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید