گزارش موسسه سیپری درباره افزایش فروش تسلیحات در دنیا، آمریکا همچنان در صدر
به گزارش تایمر سرگرمی، جدیدترین گزارش موسسه صلح سیپری نشان می دهد که فروش شرکت های تسلیحاتی دنیا در سال کرونایی 2020 همچنان افزایش داشته و آمریکا با فاصله زیاد در صدر لیست بزرگترین فروشندگان تسلیحات در دنیا قرار داشته است.
به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران به نقل از نشریه دی سایت آلمان، تازهترین گزارش موسسه تحقیقات صلح استکهلم سیپری نشان می دهد که صد تا از بزرگترین تولیدکنندگان اسلحه در جهان در سال 2020 با وجود بحران کرونا فروش خود را به شدت افزایش داده اند.
این شرکت ها در مجموع 531 میلیارد دلار (470 میلیارد یورو) تسلیحات به فروش رسانده اند که نسبت به سال قبل از آن حدود 1.3 درصد افزایش داشته است.
تولید کنندگان سلاح در آمریکا همچنان در این فهرست فروش تسلیحات در صدر قرار دارند و بعد از آن تولید کنندگان سلاح چینی قرار می گیرند.
الکساندرا مارکشتاینر، از کارشناسان موسسه سیپری در این باره می گوید: با وجود اقتصاد جهانی در حال رکود و به وجود آمدن تنگناها در زنجیره تامین اما شرکت های تسلیحاتی تا حد زیادی از طریق تقاضاهای دولتی پایدار برای کالاها و خدمات نظامی از این تهدید مصون بودند.
وی اضافه کرد: برخی از دولت ها حتی پرداخت های خود در صنعت تسلیحات را برای کاهش تاثیرات بحران کرونا افزایش داده اند.
شرکت های تسلیحاتی آمریکایی در سال 2020 هم در صدر فهرست موسسه سیپری قرار داشته و با فاصله زیاد بیشترین فروش تسلیحات را ثبت کرده اند. فروش تسلیحات برای 41 شرکت آمریکایی که در این فهرست قرار داشتند بالغ بر 285 میلیارد دلار بوده که نسبت به سال 2019 حدود 1.9 درصد افزایش داشته است.
همچنین تولید کنندگان اسلحه در آمریکا 54 درصد از کل فروش تسلیحات در میان 100 شرکت برتر را به خود اختصاص دادند.
نان تیان، از دانشمندان ارشد در موسسه صلح سیپری هم در این باره گفته است: شرکت های چینی هم به پیشرفته ترین تولید کنندگان فناوری های نظامی در جهان تبدیل شده اند. 5 شرکت تسلیحاتی چینی دراین رتبه بندی 13 درصد از کل فروش را به خود اختصاص داده اند. به این ترتیب چین با فاصله زیاد در این فهرست در رتبه دوم قرار گرفته و بعد از آن انگلیس قرار می گیرد.
نان تیان در این باره گفت: تولید کنندگان تسلیحات چینی از برنامه های نوسازی نظامی کشورو ادغام پروژه های نظامی و غیر نظامی در سال های اخیر سود برده اند.
تولید کنندگان اروپایی هم در اولین سال کرونایی رکوردی متفاوت را نشان دادند و 26 شرکت تسلیحاتی اروپا روی هم 21 درصد از کل فروش تسلیحات (109 میلیارد دلار) را به خود اختصاص دادند.
چهار شرکت آلمانی در فهرست سیپری افزایش فروش 1.3 درصدی را ثبت کردند و راین متال به عنوان بزرگترین شرکت تسلیحاتی آلمانی افزایش فروش 5.2 درصدی را ثبت کرد.
روسیه هم در جایگاه چهارم این رتبه بندی در زمینه فروش تسلیحات قرار گرفته و نه تنها رشد فروش را ثبت نکرد، بلکه کاهش آشکار حدود 6.5 درصدی را نشان داده و 24.6 میلیارد دلار فروش تسلیحات را ثبت کرد.
سازمان امدادی کاتولیک Misereor انتقاد شدیدی به افزایش معاملات تسلیحاتی وارد کرده و پیرمین اشپیگل، مدیر اجرایی این سازمان در این باره گفت: این گزارش بار دیگر نشان می دهد که کشورهای این جهان در دوران بحران اولویت های نادرستی را تعیین می کنند.
وی اضافه کرد: این پاندمی برای خیلی انسان ها به مفهوم از دست دادن معیشت بود. هم زمان صنعت تسلیحات در حال رونق است و تولید کنندگان تسلیحات آلمانی هم تجارت خوبی را به قیمت قربانی شدن تعداد زیادی از مردم در منطقه ها بحرانی انجام می دهند. دولت فدرال تازه آلمان باید حالا درباره برنامه های خود برای کنترل صادرات و خلع سلاح جدی عمل کند.
منبع: خبرگزاری تسنیم