هیالورونیک اسید؛ جادوگر بدن انسان

به گزارش تایمر سرگرمی، تقریبا نیمی از هیالورونیک اسید بدن در پوست تجمع یافته تا با اتصال به مولکول های آب باعث حفظ رطوبت این اندام مهم گردد.

هیالورونیک اسید؛ جادوگر بدن انسان

هیالورونیک اسید که به اختصار HA نامیده می گردد، در واقع نوعی ترکیب شیمیایی آلی است که به عنوان بخش مهمی از بافت همبند و همینطور مایع مفصلی نقش ارزشمندی در بدن ایفا می نماید.

این پلیمر از زنجیره های 25 هزار واحدی و یا حتی بزرگتر تشکیل می گردد و بدن انسان مجهز به حداقل 3 نوع آنزیم برای سنتز چنین ترکیب حیرت انگیزی است. اما علت اصلی محبوبیت هیالورونیک اسید در میان فرآورده های پوستی و درمانی مختلف چیست؟

پیش از آن که به آنالیز فواید اصلی هیالورونیک اسید بپردازیم، ضروری است بدانیم که این ترکیب می تواند چندین برابر وزن خود آب ذخیره و از این طریق به حفظ رطوبت طبیعی پوست و مفاصل کمک زیادی کند. اما درست مانند پروتئین هایی نظیر کلاژن و الاستین، سطح هیالورونیک اسید نیز با افزایش سن کاهش می یابد و از این رو باید با استفاده از فرآورده های محتوی این ماده به فکر تامین منابع از دست رفته باشیم. در ادامه نگاهی خواهیم داشت به چندین مورد از اساسی ترین مزایای هیالورونیک اسید، جادوگر بدن انسان:

کمک به افزایش سلامت و لطافت هرچه بیشتر پوست

هیالورونیک اسید اندوژن (میزانی که به صورت طبیعی توسط بدن سنتز می شوند) و همینطور مکمل هایی که از وجود مقادیر استاندارد شده این ترکیب فوق العاده بهره می برند، به حفظ سلامت پوست و در عین حال بهبود شرایط ظاهری مانند کشسانی بالاتر و لطافت بیشتر آن کمک می نمایند.

بر اساس گزارشی از مرکز ملی اطلاعات زیست فناوری آمریکا، تقریبا نیمی از هیالورونیک اسید بدن در پوست تجمع یافته تا با اتصال به مولکول های آب باعث حفظ رطوبت این اندام مهم گردد. با این حال فاکتورهایی از جمله فرایند پیری طبیعی، قرار گیری در معرض پرتوهای آسیب رسان مانند اشعه ماورا بنفش خورشید، دود تنباکو و آلودگی های آب و هوایی مقادیر هیالورونیک اسید بدن را دستخوش تغییرات منفی خواهند کرد.

در یکی از مقالات منتشر شده توسط انتشارات سیج می خوانیم که دوزهای 120 تا 240 میلی گرم از هیالورونیک اسید در روز به مدت حداقل یک به ماه، به طور معناداری رطوبت پوست را افزایش می دهند و پایانی بر خشکی پوست در بزرگسالان خواهند بود. پوستی که از رطوبت مناسبی برخوردار باشد، چین و چروک های ظاهری کمتری دارد و صاف تر به نظر می رسد.

سرعت بخشیدن به فرایند بهبود زخم

به غیر از مزایای متعددی که هیالورونیک اسید برای پوست به همراه دارد، نقش مهمی نیز در فرآیند بهبود زخم ایفا می نماید. همانطور که گفته شد این ترکیب به صورت طبیعی در پوست وجود دارد اما فراوری آن در شرایط آسیب بافتی و احتیاج به ترمیم به طور قابل توجهی افزایش می یابد.

طبق پژوهشی که از طریق وب سایت ارائه دهنده اطلاعات سلامت محور هلث لاین قابل دسترسی است، هیالورونیک اسید از طریق تنظیم شدت التهاب و سیگنال دهی به بدن برای ساخت سلول های خونی مانند پلاکت های بیشتر در ناحیه آسیب دیده به فرآیند بهبود سریعتر زخم کمک می نماید. این ترکیب همچنین دارای خواص آنتی باکتریال است و از این راستا هم کاهش خطر عفونت در صورت استفاده مستقیم روی زخم های باز را به همراه خواهد داشت.

تسکین دردهای مفصلی

یکی دیگر از مراکز استقرار هیالورونیک اسید در بدن مفاصل است، جایی که این ترکیب فضای بین استخوان های شما را به خوبی چرب نگه می دارد. هنگامی که مفاصل به اصطلاح روغن کاری می شوند، سایش استخوان ها به یکدیگر کاهش یافته و درد مفصلی نیز از میان می رود.

با استناد به مطالعه ای که توسط اِلزِویر یکی از بزرگترین ناشرین مطبوعات علمی و پزشکی دنیا در اختیار علاقه مندان قرار گرفته است، مکمل های حاوی هیالورونیک اسید برای افرادی که مبتلا به استئوآرتریت (نوعی بیماری تحلیل برنده مفاصل) هستند بسیار مفید خواهند بود. مصرف 80 تا 200 میلی گرم از این ترکیب به مدت حداقل 2 ماه اثرات قابل ملاحظه ای بر کاهش درد زانو در مبتلایان به آرتروز به خصوص در رده سنی 40 تا 70 سال داشته است. همچنین امکان تزریق مستقیم هیالورونیک اسید به مفاصل به ویژه مفصل زانو نیز وجود خواهد داشت.

تخفیف علائم ریفلاکس اسید معده

با توجه به نتایج مقاله ای که از طریق کتابخانه آنلاین جی استور منتشر شده است، هیالورونیک اسید می تواند به کاهش علائم ریفلاکس گاستروازوفاژیال که میان مردم به عنوان ترش کردن شناخته می گردد کمک برساند. زمانی که این ریفلاکس رخ می دهد، محتوای اسیدی معده به داخل گلو بازگردانده شده و منجر به درد و آسیب به مخاط مری خواهد شد. در مقابل هیالورونیک اسید به تسکین لایه آسیب دیده مری و تسریع فرایند بهبودی کمک می نماید.

در مطالعه ای که به دست محققان دانشگاه استنفورد انجام گرفته است، افزودن مخلوطی از هیالورونیک اسید و کندروئیتین سولفات به بافت آسیب دیده گلو در یک لوله آزمایش سبب بهبود بسیار سریعتر آن نسبت به حالت عدم درمان شد.

درمان خشکی چشم

در مطالعه ای از دانشگاه اتاوا آمده است که حدودا 1 نفر از هر 7 فرد بزرگسال از علائم خشکی چشم و کاهش فعالیت غدد اشکی رنج می برد. از آن جایی که هیالورونیک اسید تاثیر مطلوبی بر بازیابی رطوبت از دست رفته دارد، در قطره های چشمی اشک مصنوعی نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

معین شده است که قطره های چشمی با 0.2 الی 0.4 درصد هیالورونیک اسید می توانند به کاهش علائم خشکی چشم و تقویت شرایط سلامت آن کمک نمایند. علاوه بر این لنزهای تماسی که حاوی ترکیبات هیالورونیک اسیدی آهسته رهش هستند نیز درمان احتمالی دیگر برای عارضه خشکی چشم به شمار می فرایند.

منبع: همگردی
انتشار: 25 اردیبهشت 1400 بروزرسانی: 25 اردیبهشت 1400 گردآورنده: funtimer.ir شناسه مطلب: 1587

به "هیالورونیک اسید؛ جادوگر بدن انسان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هیالورونیک اسید؛ جادوگر بدن انسان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید