اروپا؛ مشتری خرمای ارگانیک سیستان و بلوچستان

به گزارش تایمر سرگرمی، سالیانه 232 هزار تن خرمای ارگانیک در مک سوخته سراوان و روتک خاش فراوری می گردد و عمده مشتری آن هم اروپاست.

اروپا؛ مشتری خرمای ارگانیک سیستان و بلوچستان

برای سفر به تور اروپا با بهترین کارشناسان مشورت کرده و بهترین برنامه سفر را انتخاب کنید.

به گزارش خبرنگار از ، سیستان و بلوچستان به سبب نزدیکی به خط استوا و بهره گیری از رطوبت دریا توانمندی زیادی در فراوری محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری و بعضا منحصر به فرد از جمله انبه، موز، پاپایا، گواوا، هندوانه آناناسی، نارگیل، زیتون محلی، مرکبات و ... دارد.

فراوری محصولات کشاورزی در سیستان و بلوچستان در طول سال رواج دارد و زمین های بعضی مناطق این استان مانند نیکشهر، سرباز، ایرانشهر، کنارک و چابهار هر سال توان فراوری دو بار محصول را دارند.

هم اینک در بیش از 200 هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان محصولات زراعی و در 80 هزار هکتار از باغ های استان انواع میوه های گرمسیری، نیمه گرمسیری و سردسیری فراوری می گردد.

کشاورزی ارگانیک (Organic agriculture)، یکی از شاخه های اصلی کشاورزی پایدار است که طی سال های اخیر مورد توجه بسیاری از مردم در نقاط مختلف جهان قرار گرفته است.

علت اصلی آن افزایش حساسیت عمومی نسبت به سلامت و ایمنی مواد غذایی و سلامت زیست محیطی است و محصولات ارگانیک در گروه سالم ترین و مغذی ترین محصولات غذایی قرار می گیرند که می توانند تأثیر زیادی در بهبود کیفیت زندگی مردم داشته باشند.

به همین دلیل است که فراوری محصولات ارگانی که این روز ها به عنوان محصولات روزانه و پر مخاطب در کشور های بزرگ و پیشرفته اروپایی و بعضی از کشور های آسیایی مانند ایران و ژاپن در تمامی فروشگاه ها و مغازه های محصولات غذایی در دسترس عموم مردم واقع شده است.محصولاتی که می توانند تأثیر زیادی در حفظ سلامت و تندرستی تک تک افراد جامعه داشته باشند.

در میان محصولات کشاورزی، فرآورده های باغی به دلیل نقش مهمی که در تأمین احتیاج غذایی و سلامت انسان بازی می نماید از اهمیت بسزایی برخوردارهستند.میوه خرما به دلیل ارزش غذایی بالا در تأمین امنیت غذایی به ویژه در مناطق محروم و کشور های جهان سوم که از مسائل سوء تغذیه رنج می برند، نقش مهمی را ایفا می نماید.

خرما به دلیل ویژگی های منحصر بفرد نظیر مقاومت به خشکی و کم آبی و تحمل شرایط نامساعد آب و خاک، در زمره معدود گونه های گیاهی است که توانسته گسترش و اسکان انسان در سرزمین های گرم و غیر حاصلخیز جهانی قدیم را امکان پذیر سازد.

از نظر تنوع رقم، ایران با دارا بودن 400 رقم (بعضی منابع 600 رقم را هم گزارش نموده اند) از مجموع بیش از 3000 رقم مختلف موجود در جهان، غنی ترین منبع ژرم پلاسم خرما را داراست.

ارقام خرما از لحاظ درصد رطوبت و بافت میوه در سه گروه نرم، نیمه خشک و خشک دسته بندی می شوند.در میان ارقام موجود در کشور خرمای استعمران، خرمای پیارم، خرمای برحی، خرمای مضافتی، زاهدی، کبکاب، ربی، دیری ،شاهانی و گنطار به دلیل کیفیت میوه، سازگاری و ارزش صادراتی از اهمیت خاصی برخوردار هستند.

بر اساس اطلاعات سازمان خوار و بار جهانی نخل خرما در 38 کشور جهان پرورش یافته است و سطح زیر کشت بارور تخیلات جهان در این سال معادل 1353161 هکتار، میزان فراوری برابر 8460444 تن و متوسط عملکرد جهانی 6252 کیلوگرم در هکتار است.

ایران از بزرگترین فراوری کنندگان خرما در جهان به شمار می رود که به لحاظ رتبه بندی، در بین کشور های فراوری کننده خرما از نظر فراوری بعد از کشور مصر و از نظر سطح زیر کشت بارور بعد از کشور عراق در رتبه دوم جهان واقع شده است.

حدود 99 درصد از خرمای فراوریی کشور به ترتیب در استان های سیستان و بلوچستان، جنوب استان کرمان، فارس، کرمان، بوشهر،خوزستان، هرمزگان و مابقی در سایر استان های خرما خیز به دست می آید.

طی سالیان گذشته ایران از لحاظ مقدار صادرات همیشه جزو 10 کشور برتر صادر کننده خرمای جهان بوده است.

بر اساس آمار اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، صادرات خرمای ایران در سال 1396 حدود 253 هزار تن به ارزش 250 میلیون دلار بوده و به 68کشور جهان صادر شده است.

اردشیر مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار از ، گفت: خرمای ارگانیک استان به دلیل کیفیت بالا مهمترین محصول صادراتی منطقه محسوب می گردد که در سال های اخیر علاوه بر کشور های حوزه خلیج فارس کشور های اروپایی نیز از آن استقبال خوبی نموده اند.

او اضافه کرد: سه هزار هکتار از نخلستان های دیم این استان در سال های اخیر پیروز به اخذ گواهی خرمای ارگانیک از شرکت های معتبر اروپایی شده اند.

اردشیر شهرکی گفت: 58 هزار و 561 هکتار نخلستان در سیستان و بلوچستان وجود دارد که 45 هزار و 670 هکتار آن بارور و بقیه غیربارور است.

او ادامه داد: خرمای ارگانیک سیستان و بلوچستان از نوع ربی است که بیشتر در مناطق مک سوخته سراوان و روتک خاش فراوری می گردد.

شهرکی با اشاره به سرانجام برداشت خرما در سیستان و بلوچستان گفت: سال جاری افزون بر 232 هزار تن خرما در این استان فراوری و روانه بازار مصرف داخل و خارج کشور شد.

او اعلام کرد: کشت خرما در سیستان و بلوچستان زمینه اشتغال افزون بر 40 هزار نفر را فراهم نموده است.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه بیش از 70 رقم خرما در این استان فراوری می گردد، اعلام کرد: ربی، مضافتی، سنگ شکن، هلیله و زاهدی از معروف ترین ارقام خرما در این منطقه هستند.

ع

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 3 بهمن 1398 بروزرسانی: 12 مهر 1399 گردآورنده: funtimer.ir شناسه مطلب: 584

به "اروپا؛ مشتری خرمای ارگانیک سیستان و بلوچستان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اروپا؛ مشتری خرمای ارگانیک سیستان و بلوچستان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید