پرورش پاندانوس یا برگ خنجری
به گزارش تایمر سرگرمی، اگر به گیاهانی مانند یوکا، لیندا و در کل برگ خنجری ها علاقه مندید، پاندانوس می تواند گیاه خانگی بعدی تان باشد. همانطور که از نام گیاه پیدا است برگ ها تیز و خنجر شکل هستند و بعد از رشد واقعا بزرگ می شوند.
برگ های گیاه احتمالا شما را به یاد برگ های آناناس می اندازند. این برگ ها در حاشیه خود دارای حالتی تیز و تیغ مانند هستند، پس از دست زدن به برگ ها خودداری کنید تا آسیب نبینید. بعلاوه اگر در خانه کودک دارید، این گیاه را در جایی قرا دهید که دست او به آن نرسد.
پاندانوس گیاهی مقاوم است که به هر شرایط محیطی عادت می نماید و در حالت بالغ به میزان 120 سانتی متر درمی آید. همانطور که گفتیم، برگ ها هم بسیار بلند می شوند و می توانند حتی تا 90 سانتی متر هم رشد نمایند.
پاندانوس می تواند گیاه خانگی خوبی باشد، چرا که عمر نسبتا زیادی می نماید و می تواند تا 15 سال مهمان خانه شما باشد.
شرایط رشد
- نور
پاندانوس به مکانی با نور زیاد و حتی آفتاب مستقیم احتیاج دارد. اما همانطور که گفتیم گیاهی مقاوم است و سایه همراه با کمی آفتاب را هم تحمل می نماید.
- آبیاری
گیاه را به خوبی آبیاری کنید اما آن را بیش از حد و به دفعات زیاد آب ندهید. اجازه دهید در بین دو آبیاری چند سانتی متر از سطح خاک گیاه خشک گردد و سپس آبیاری مجدد را انجام دهید. نباید هیچ وقت اجازه دهید که خاک گیاه کاملا خشک گردد. مانند بیشتر گیاهان پاندانوس هم در طول فصل رشدش به آبیاری بیشتری احتیاج دارد و بعد از آن می توان آبیاری گیاه را کاهش داد.
- دما
پاندانوس به آب و هوایی گرم احتیاج دارد و نمی تواند یخبندان را تحمل کند.
- خاک
این گیاه نسبت به خاکش سخت گیر نیست، اما در خاک اندکی شنی رشد بهتری دارد.
- کود دهی
گیاه را در طول فصل رشد، بهار و تابستان، با کودهای مایعی که حاوی تمامی عناصر مورد احتیاج گیاه هستند، هر دو هفته یک بار کود دهی کنید. در طول فصل زمستان که دوره استراحت گیاه است، تنها به یک بار کود دهی در ماه احتیاج دارد.
تکثیر
گیاه پاندانوس از طریق جوانه های جانبی که از پایه گیاه مادر رشد می نمایند، تکثیر می گردد.
برای تکثیر گیاه در فصل بهار دست به کار شوید و ابتدا صبر کنید تا این جوانه ها اندکی بزرگ شوند. وقتی که جوانه ها اندکی جان گرفتند، آنها را با استفاده از تیغ یا چاقویی تیز و استریل از گیاه مادر جدا کنید. برش را تا جای ممکن نزدیک به پایه گیاه اصلی بزنید تا ریشه بیشتری برای هر جوانه فراهم کنید. در این هنگام بسیار مواظب باشید تا به گیاه اصلی و جوانه ها آسیب نزنید. بعد از جدا کردن جوانه ها، گلدانی را پر از خاک پرلیت یا مخلوط پیت ماس و شن (مخلوط های خاکی مخصوص جوانه زنی) کنید و هر کدام از جوانه ها را در گلدانی جداگانه بکارید. برای گیاهانی نو مکانی گرم و مرطوب فراهم کنید تا رشد نمایند. برای افزایش رطوبت و گرما بهتر است سر گلدان ها را با کیسه پلاستیکی بپوشانید و اجازه دهید گیاه برای مدتی در همان شرایط بماند. هر از گاهی کیسه را بردارید، به گیاه آب دهید و دوباره کیسه را بر روی آن بگذارید. این جوانه ها در ابتدا سیستم ریشه ای ضعیفی دارند (و یا اصلا ریشه ندارند) اما بعد از کاشت خیلی سریع ریشه خواهند داد.
تعویض گلدان
هر سال بهار گلدان گیاه را عوض کنید تا ریشه های بیشتری بدهد و رشد خوبی داشته باشد.
برای تعویض گلدان ابتدا اجازه دهید خاک گلدان گیاه اندکی خشک گردد. سپس به کف و دیواره های گلدان چند ضربه آهسته وارد کنید، خواهید دید که گیاه به راحتی از داخل گلدان خارج می گردد. گلدانی تنها یک سایز بزرگ تر از گلدان قبلی گیاه تهیه کنید و گیاه را در آن قرار دهید و سپس گلدان را با خاک تازه پر کنید. اگر گلدانی که گیاه را در آن می کارید چند سایز بزرگ تر از گلدان قبلی باشد، رشد گیاه با اختلال روبرو خواهد شد.
گیاه ریشه هایی بر روی خاک تشکیل خواهد داد که کار استقامت و نگهداری آن را بر عهده دارند. وقتی گلدان گیاه را عوض کردید، این ریشه ها را درون خاک کنید تا گیاه راست بایستد.
منبع: فوت و فن / thespruce.com