این 5 راه حل، خارش پوست را کم می نماید!
به گزارش تایمر سرگرمی، خارش پشت کتف و بالای کمر یکی از مسائل آزاردهنده ای است که معمولا نادیده گرفته می گردد، اما می تواند تاثیر زیادی در کیفیت زندگی داشته باشد. خارش پوست می تواند علامت طیف وسیعی از بیماری ها و مسائل سلامتی از بیماری های التهابی پوست مانند اگزما گرفته تا نارسایی کبدی یا کلیوی، ام اس یا بیماری سلیاک باشد.
خاراندن زیاد پوست معمولا یک چرخه معیوب ایجاد می نماید و هر چه پوست را بیشتر بخارانید خارش آن بیشتر می گردد. در این مطلب دلایل خارش پوست و روش های کنترل آن را با هم مرور می کنیم.
خارش پشت کتف و بالای کمر یکی از مسائل آزاردهنده ای است که معمولا نادیده گرفته می گردد، اما می تواند تاثیر زیادی در کیفیت زندگی داشته باشد. خارش پوست می تواند علامت طیف وسیعی از بیماری ها و مسائل سلامتی از بیماری های التهابی پوست مانند اگزما گرفته تا نارسایی کبدی یا کلیوی، ام اس یا بیماری سلیاک باشد.
خاراندن زیاد پوست معمولا یک چرخه معیوب ایجاد می نماید و هر چه پوست را بیشتر بخارانید خارش آن بیشتر می گردد. به طوری که ممکن است خارش پشت به مدت 15 تا 30 دقیقه کاهش پیدا نموده و دوباره آغاز به خارش کند.
حتی ممکن است پوست به علت خراش هایی که به علت خاراندن ایجاد می گردد با خطر عفونت روبرو گردد. در ادامه دلایل خارش پوست پشت و روش های کنترل آن را با هم مرور می کنیم.
کم آبی بدن
خشکی پوست به تنهایی می تواند عامل بزرگی برای خارش به ویژه در سالمندان باشد. این شرایط می تواند به واسطه عوامل محیطی مانند هوای سرد، کمبود رطوبت یا سیستم گرمایش مرکزی تشدید گردد.
استفاده روزانه از کرم های مرطوب نماینده غنی از ویتامین A و ویتامین E برای مقابله با خشکی پوست یاری نماینده است.
خارش ناشی از مسائل روحی روانی
خارش روانی به اختلالات و ناهنجاری های روانی مربوط شده و منشا روحی روانی دارد. این مسئله باعث ایجاد خارش پوست می گردد اگرچه با چشم غیرمسلح همه چیز خوب به نظر می رسد.
اختلالات روانی متعددی منشا این نوع خارش هستند که در بین آن ها می توان به افسردگی، اختلال وسواس فکری، اضطراب، اختلالات جسمی، شیدایی، روان پریشی و سوءمصرف مواد اشاره نمود.
نوتالژیا پارستتیکا
نوتالژیا پارستتیکا یک عارضه نوروپاتیک است که باعث بروز خارش های موضعی و مزمن اغلب در پوست ناحیه تیغه شانه ها یا نواحی اطراف آن می گردد. علاوه بر این، این عارضه در سالمندان بیشتر بوده و در خانم ها 2 برابر بیشتر از آقایان بروز می نماید.
خارش های مداوم باعث ایجاد خراش و سایش مزمن در ناحیه مورد نظر شده و به این ترتیب باعث بروز لک های تیره در آن نواحی نیز می گردد.
چه زمانی باید نگران خارش کتف و شانه ها شویم؟
در بیشتر موارد خارش شدید ناحیه پشت شانه ها و بالای کمر مشکل آزاردهنده و ناراحت نماینده ای است. اگر این مشکل بیش از دو ماه به طول بیانجامد یا زندگی روزمره تان را مختل کند باید به پزشک مراجعه کنید.
اگر با رعایت بهداشت، رطوبت رسانی روزانه و ایجاد تغییرات غذایی خارش همچنان ادامه داشته باشد باید با پزشک مشورت کنید.
علاوه براین زمانی که خارش به چندین ناحیه بدن سرایت می نماید یا با علائم نوی همراه می گردد نیز زمان مراجعه به پزشک فرا رسیده است. از جمله علائم نو می توان به کمبود انرژی، تب یا کاهش وزن اشاره نمود.
چگونه می توان خارش را کنترل کرد؟
پوست خود را چرب کنید
افرادی که به مدت طولانی با علائم خارش پوست روبرو هستند باید اطلاعات لازم برای مقابله با این مشکل را کسب نمایند. از آنجایی که خشکی پوست باعث تشدید شرایط می گردد حتما روزانه چندین مرتبه پوست خود را با استفاده از نرم نماینده های ملایم مانند وازلین چرب کنید.
افرادی که دچار خارش پشت شانه ها و بالای کمر هستند باید از حمام و دوش داغ بپرهیزند و صرفا از صابون های ملایم استفاده نمایند. این اقدامات ساده به کاهش خشکی پوست و در نتیجه بهبود خارش یاری می نمایند.
به بهداشت اهمیت بیشتری بدهید
در حین اینکه مشغول آنالیز عامل خارش هستید حتما ناخن های خود را تمیز و کوتاه نگهدارید. اگر احتیاج به خارش پشتتان دارید اینکار را به آرامی و با دست مشت شده انجام دهید تا باعث خراش های پوستی نگردد.
لباس تنگ نپوشید
از پوشیدن لباس های تنگ بپرهیزید. لباس های نخی و مناسب بپوشید تا تحریک پوست کاهش پیدا کند و درنتیجه خارش آن کمتر گردد.
مراقب خورد و خوراکتان باشید
خارش پوست به علت بعضی واسطه های شیمیایی مانند هیستامین، پروستاگلاندین، پروتئاز و ماده P بروز می نماید. در نتیجه مصرف الکل، قهوه و مواد غذایی تند توصیه نمی گردد، چون باعث آزاد شدن هیستامین در بدن می شوند.
مراقب خراش های پوستی باشید
خراش هایی که به علت خاراندن زیاد پوست ایجاد می شوند جزو جراحات ثانوی هستند که احتیاج به مراقبت دارند. یادتان باشد که ممکن است باکتری های پوست به وسیله خراش ها و زخم های پوستی در آن نفوذ نموده و باعث بروز عفونت شوند.
رعایت بهداشت، تغییر رژیم غذایی و رطوبت رسانی روزانه به پوست جزو اقدامات اساسی برای کنترل این شرایط است. با این حال اگر خارش بهبود پیدا نکنید بهتر است به پزشک مراجعه نموده و آنتی هیستامین یا دارو های خوراکی دیگری نیز مصرف کنید.
منبع: سلامت نیوز
منبع: فرادید